UFC

Anthony Pettis o nastavku svoje karijere: ‘Nisam gotov s MMA-om, mogu još pružiti‘

Anthony Pettis

 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove i WEC-ove lake kategorije uspješno je odradio svoj boksački debi

Nakon dva uzastopna poraza od Stevieja Rayja, Anthony Pettis proteklog vikenda ponovno je osjetio slast pobjede. Bivši UFC-ov prvak lake kategorije pobjedu nije upisao u MMA-u, nego u boksačkom meču protiv legendarnog Royja Jonesa Jr.-a.

Pettis je slavio većinskom odlukom sudaca, a mnogi su mišljenja da je Roy Jones zaslužio pobijediti. Mišljenja na kraju neće biti pretjerano bitna, jer Pettisu se piše pobjeda i on je svoj boksački debi uspješno odradio. Tu će njegova boksačka karijera vjerojatno i stati, barem zasad.

36-godišnji Pettis nije u potpunosti otpisao MMA karijeru i na konferenciji za medije otkrio je kako ćemo ga još gledati unutar kaveza, samo je pitanje gdje i kada.

‘‘Još uvijek nisam završio s MMA-om. I dalje imam MMA u sebi. Želim definitivno preći u velter kategoriju. Odrađujući (PFL-ov) turnir u lakoj kategoriji, jednostavno nisam mogao biti svoj, previše sam kilograma skidao. Nisam se dobro osjećao u trening kampu. Trenutno sam slobodan borac na tržištu i mogu mirno sjesti i tražiti nove mečeve. U dobroj sam poziciji.‘‘, otkrio je Pettis, a potom se osvrnuo na svoju pobjedu nad Jonesom.

‘‘Definitivno sam sretan svojim nastupom. Roy (Jones Jr.) je legenda. Čak i njegovi treneri, toliko je iskustva oko njega. Bio sam u velikom deficitu kad je fizička veličina u pitanju, a mislim da sam odradio odličan meč. Moji treneri su mi složili odličnu taktiku, a ja sam se perfektno držao taktike.‘‘ dodao je ‘‘Showtime‘‘.

Pettis je inače kroz 2021. i 2022. godinu nastupao u PFL-u, ali tamo je upisao samo jednu pobjedu u pet nastupa. Myles Price jedini je borac kojeg je uspio poraziti, a osim spomenutog Steviea Rayja, Pettis je gubio od Rausha Manfija i Clayja Collarda.

Gdje će biti njegova sljedeća destinacija kad su MMA organizacije u pitanju, preostaje nam vidjeti. Nema sumnje da bi bio dobro pojačanje za organizacije kao što su ONE Championship ili Bellator.

Linker
18. travanj 2024 17:02