UFC

Anthony Smith: ‘Bo Nickal je u MMA došao jer nije dovoljno dobar da upadne u olimpijski hrvački tim‘

Smith i Nickal

 Screenshot (youtube, Espn Mma, Mma Junkie)
Još nije ni potpisao za UFC, a već je na meti kritika

UFC-ov borac poluteške kategorije Anthony Smith nije oduševljen ‘hypeom‘ koji se u posljednje vrijeme stvara oko hrvača Boa Nickala. Podsjećamo, Nickal je nedavno nastupao na DWCS-u gdje je ‘submissionom‘ pobijedio Zacharyja Borregoa, no ugovor s UFC-om nije zaradio.

Iako mu Dana nije dao ugovor, pozvao ga je da se vrati na DWCS nakon čeka je Nickal odmah ugovorio novu borbu, i to već sljedećega mjeseca protiv Donovana Bearda, a to će mu bez dvojbe biti i najteži protivnik u karijeri.

‘‘Ja sam ogromni fan NCAA hrvanja, no ne bih išao tako daleko. Bo Nickal mi je poznat i to jako dobro, ali svejedno ne bih išao tako daleko. Dobro je da je došao u MMA, ali razlog zbog kojeg je došao jest taj što nije bio dovoljno dobar u hrvanju da upadne u Olimpijski tim‘‘, rekao je Smith.

‘‘Nisam tako mislio, samo tipovi ispred njega u te dvije kategorije, njih ne može pobijediti. Govorimo o Olimpijskim pobjednicima, svjetskoj klasi, najboljim hrvačima koji dolaze iz Amerike. Ne oduzimam ništa od njega, ali on ne može pobijediti te tipove‘‘, objasnio je.

Bo Nickal ima tek 26 godina i sigurno ima puno vremena za napredovanje u svim segmentima MMA-a. S obzirom da se radi o vrhunskoj klasi hrvača, ne sumnjamo da ćemo ga još dugo gledati na sceni. Bo će ponovno pokušati izboriti UFC ugovor sredinom sljedećeg mjeseca protiv Donovana Bearda.

Linker
25. travanj 2024 00:00