UFC

Anthony Smith brani Adesanyu zbog pijane vožnje: ‘Ja sam u životu radio puno gore stvari, izazvao sam i prometnu nesreću‘

Anthony Smith 

 Matt Davies/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Što ovaj čovjek zna izjaviti je nevjerojatno, a to što je on u životu radio ‘‘puno gore stvari‘‘ nije nikakvo opravdanje za pijanu vožnju

Samo tri tjedna prije meča za obranu titule protiv Seana Stricklanda, Israel Adesanya se napio te je vozio u takvom stanju. Uhvaćen je na djelu i za to kažnjen, no srećom, nitko nije nastradao i bivši prvak nije izazvao nesreću. Možda dio objašnjenja za loš nastup protiv Stricklanda leži upravo u tom događaju.

Osudila ga je borilačka javnost za takav čin u kojemu je potencijalno grozio svoj život i život nekoga drugoga, međutim, Anthony Smith brani Adesanyu riječima da je on u životu radio i gore stvari.

‘‘Mislim da je ovdje najvažnija transparentnost. Ja sam isto nekoliko puta vozio pijan, uvijek sam bio iskren oko toga i nikada nisam skrivao. Jednom sam izazvao prometnu nesreću. Kažem da postoje leveli u tome – on je pogriješio bez obzira na sve, ali postoje leveli u činjenju loših stvari i nema potrebe da ga se razapinje. Je li to pogrešno? Da, to ću sto puta reći. No, moglo je biti puno gore, a ja sam osobno činio i gore stvari‘‘, rekao je Smith u svom podcastu.

‘‘Samo se nadam da je on u redu. Mislim da se nije u potpunosti uništio i ponašao kao budala. Tri tjedna prije borbe to nitko ne bi trebao raditi, ali ne znam zašto to sada svi spominju‘‘, dodao je.

To što je Smith u životu radio ‘‘puno gore stvari‘‘ nije nikakvo opravdanje za pijanu vožnju. Nekome je to možda smiješno, no to je za svaku osudu jer svakodnevno pijani vozači pune stranice crne kronike kada skrive prometne nesreće zbog alkohola i nekome oduzmu život.

Linker
24. travanj 2024 22:20