UFC

Dana White o Israelu Adesanyi: ‘Napravio je pogrešku, nadam se da više neće ponavljati takve stvari‘

Israel Adesanya (lijevo) i Dana White (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ov predsjednik kritizirao je UFC-ovu zvijezdu zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Podosta šokantna bila je nedavna vijest o Israelu Adesanyi i njegovom prometnom prekršaju. Donedavni prvak UFC-ove srednje kategorije 19. kolovoza (osmi mjesec) upravljao je svojim automobilom dok je bio pod utjecajem alkohola.

Alkotest je pokazao 0,87 promila alkohola u krvi, a zakoni na Novom Zelandu ne dopuštaju upravljanje automobilom vozačima koji u krvi imaju više od 0,5 promila alkohola. Adesanya srećom nije skrivio nikakvu prometnu nesreću, a najšokantniji je zapravo datum počinjenog prekršaja.

Samo 20-ak dana uoči meča protiv Seana Stricklanda na UFC 293 eventu, Adesanya je konzumirao alkohol. ‘‘Izzy‘‘ si je dopustio opuštanje u jeku trening kampa, a na kraju je uvjerljivo izgubio meč protiv Stricklanda. Naravno, jedna lagodnija večer teško može biti razlog lošeg izdanja na eventu u Sydneyju, ali nameće se pitanje, koliko je često zapravo Adesanya imao takve večeri tijekom samog trening kampa.

Samo Adesanya i njemu bliske osobe znaju odgovor na to pitanje, a svoje mišljenje na cjelokupnu situaciju dao je i Dana White, UFC-ov predsjednik. Očekivano, White je razočaran ponašanjem jednog od najpopularnijih boraca u organizaciji.

‘‘Napravio je lošu odluku. Hvala Bogu, nitko nije ozlijeđen, niti on, niti netko drugi. Znate što uvijek govorim o pogreškama, najbitnije je kako se nosite s pogreškama nakon što se dogode. Nadam se da se ovo dogodilo sad i nikad više, da se neće ponavljati.‘‘, rekao je White na sinoć održanoj konferenciji za medije nakon DWCS eventa.

Naravno da se UFC-ov predsjednik nada kako Adesanya neće krenuti silaznom putanjom. Iako više nije prvak, ‘‘Izzy‘‘ je borac koji privlači ponajviše pažnje u cijeloj organizaciji i UFC ne želi da njihova zvijezda prerano izgubi svoj sjaj.

Linker
28. travanj 2024 06:03