UFC

Anthony Smith doživio anafilaktički šok a zatim krvni ugrušak: Svemu kumovala ozljeda noge

 Anthony Smith 

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Nogu je ozlijedio u posljednjem meču protiv Magomeda Ankalaeva

U sedmom mjesecu ove godine Anthony Smith izgubio je tehničkim nokautom u drugoj rundi od odličnog Magomeda Ankalaeva, no osim poraza suočio se sa teškom zdravstvenom situacijom koja je nastala zbog komplikacija nakon operacije noge.

Na UFC 277 priredbi Smith je osim poraza doživio i ozljedu noge koja je zbog težine ipak morala biti sanirana krirurški. U ‘Belive You Me‘ kojeg vodi sa Michaelom Bispingom progovorio je o zdravstvenom problemu koji ga je na duže vrijeme udaljio od treninga i borbi:

‘‘Da budem iskren, trenutno sam u rasulu. Zglob i noga zarastaju vrlo dobro tako da bih za par tjedana trebao prestati koristiti štake. Za tjedan dana ću se opet moći oslanjati na tu nogu. Započeo sam sa fizikalnom terapijom jučer, a vrlo je teško koristiti štake ukoliko prije nikada niste i ravnoteža mi još uvijek nije najbolja‘‘, rekao je Smith.

‘‘Ne znam jesam li to već govorio, ali večer prije UFC-ove priredbe u Parizu sam imao čudnu alergijsku reakciju na neke lijekove. Bilo je čupavo u jednom periodu. Imao sam vrlo težak anafilaktički šok te sam gubio zrak i nisam mogao gutati. Bilo mi je vrlo teško disati i jedva sam uspio doći do bolnice. Onda, nakon što sam se vratio iz Pariza, našli su mi krvni ugrušak u nozi pa sam se i s time borio neko vrijeme. To može biti opasno i dovesti do embolije pluća‘‘, ispričao je.

Još je rekao kako je namjeravao boriti se u prvom mjesecu, no zbog ugruška neće moći nego će čekati dok se to ne razriješi. Nadamo se kako će se sve dobro odviti i da će se Smith oporaviti te da ćemo ga opet gledati u kavezu.

Linker
26. srpanj 2024 16:13