UFC

Johnny Walker gleda prema vrhu: ‘Brzom pobjedom protiv Smitha doći ću do revanša sa Hillom, želim to!‘

Johnny Walker

 MATT DAVIES/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Matt Davies/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Ova borba trebala je predvoditi današnju priredbu, no onda je ugovoren meč Rozenstruika i Almeide

Johnny Walker smatra da bi velika pobjeda nad bivšim izazivačem naslova u UFC-u Anthonyjem Smithom ove subote mogla uvjetovati revanš s prvakom poluteške kategorije Jamahalom Hillom. Walker je izgubio od Hilla u glavnoj borbi UFC Fight Night-a 201 u veljači (drugi mjesec) 2022. godine, ali je od tada ubilježio nokaute u prvoj rundi nad Ionom Cutelabom i Paulom Craigom te se vratio među izazivače za pojas. Uz Magomeda Ankalaeva i Jirija Prochazku koji još čekaju napad, Walker se nada da će ih nadmašiti obojicu nevjerojatnim finišem na današnjoj priredbi.

"On je izvrstan borac, protivnik visoke razine, tako da će pobjeda nad njim na ovoj razini pokazati koliko sam spreman približiti se pojasu. Moj cilj je postati prvak, pa će pobjeda nad Anthonyjem pokazati na kojoj sam razini", rekao je Walker.

“Radim stvarno naporno, čovječe. Vrlo sam profesionalan u svojoj karijeri, super fokusiran. S ovom pobjedom, ovisno o mom učinku, želim revanš s Hillom. Jamahal je bio rangiran kao broj 5 kada je dobio priliku boriti se za pojas, tako da za mene ne mora biti drugačije. Mislim da bi svi htjeli gledati ovaj revanš jer bi to bila tučnjava.”

Rekao je da ga je poraz od Hilla prije 15 mjeseci naučio važnoj lekciji o aspektu igre na koji prije nije obraćao puno pozornosti.

“Naučio sam puno o obrani, da borba nije samo napad. Radi se o učenju u pravo vrijeme za napad, za blokiranje napada. Kada vas protivnik udara, a vi sve blokirate, to ne znači da on pobjeđuje u borbi, to znači da čekate pravo vrijeme za kontru. Puno sam radio na obrani, kontrama, držanju brade nisko i ruku visoko. Sve sam napadao, ušao i borio se. Dosta sam napredovao u ovom aspektu obrane i strategije.”

Walker protiv Smitha izvorno je trebala biti glavna borba UFC on ABC 4 u Charlotti, ali je degradirana na sunaslovnu borbu nakon što je ugovorena borba Jairzinha Rozenstruika protiv Jailtona Almeide u teškoj kategoriji, što Walkeru ne predstavlja problem, jer će se sada boriti tri, a ne pet rundi kako je predviđeno.

"Uvijek treniram kao da je pet rundi, tako da mi ovo nije problem. Možda će mi trebati tri, a možda jedna runda,, sve je u redu", kazao je.

“Kada dođete do određene razine kao što je ova, u top pet divizije, ne treba vam puno više od toga, samo ako je tip stvarno dobar. Imam veliku nokautersku snagu pa ću ga brzo dokrajčiti", zaključio je.

Linker
20. travanj 2024 13:54