UFC

Anthony Smith: ‘Jones bi porazio Ngannoua bez ikakvog traga na licu, Miočić je puno teži protivnik‘

Stipe Miočić i Jon Jones

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov poluteškaš detaljno je analizirao zašto vidi Miočića kao veliku prijetnju za Jona Jonesa

Ciryl Gane djelovao je kao borac koji će predstavljati problem Jonu Jonesu i koji će nam pokazati koliko Jones može u teškoj kategoriji. Nažalost, nismo imali prilike vidjeti puno, jer Jones je do pobjede došao nakon 124 sekunde borbe.

Lakoćom je ‘‘Bones‘‘ odveo borbu u parter, došao je do dominantne pozicije i gušenjem je prisilio Ganea na predaju. Tom pobjedom postao je novi prvak UFC-ove teške kategorije, ali još uvijek je puno upitnika oko Jonesa u teškoj kategoriji.

Odgovore bi nam trebao ponuditi Stipe Miočić. UFC planira zakazati borbu Miočića i Jonesa u sedmom mjesecu ove godine, na UFC 290 eventu. Miočić kao najveći teškaš u povijesti UFC-a trebao bi pružiti daleko bolji otpor, a u to vjeruje i Anthony Smith. UFC-ov poluteškaš radi često i kao UFC-ov analitičar, a svoju analizu ovaj put je ponudio gostujući u MMA Houru kod Ariela Helwanija.

‘‘To je puno zanimljiviji meč (Miočić vs Jones) zbog vještina koje obojica nude. Stipe može neutralizirati neke od stvari koje Jones radi svim drugim borcima. Fizički je veći. Nekoć sam imao određene probleme u vezi Miočićevih šansi protiv Jonesa, jer je Stipe neko vrijeme bio tako sitan. Imao je oko 230 ‘pounda‘ (104,3 kg) u posljednjem meču protiv Cormiera. Stipe i ja smo bili na večeri u četvrtak i sada je strašno masivan. Tvrdi da je na 253 ‘pounda‘ (114,75 kg), a moguće da je i iznad toga. Čvrst je i krupan. On potiho radi, izvan centra pažnje dok nitko ne obraća pažnju na njega. Nije on sjedio i odmarao. On već netko vrijeme ima na umu Jona Jonesa kao metu. Sviđa mi se ono što sam saznao iz razgovora s njim. Mislim da dovoljno dobro hrva da neutralizira Jonesa, a snagom i fizikalijama također mu itekako može parirati. Miočićev boks također je na toj razini. On mnogo stvari radi jako dobro, a ostali tipovi iz kategorije to ne mogu. Imam veliko poštovanje prema Curtisu Blaydesu i taj meč mi je također interesantan (Blaydes vs. Jones). Ali velika je razlika u stojci. Što se hrvanja tiče, tu je interesantno i zbog toga želim vidjeti taj meč. Međutim, ako Jones može odvesti meč tamo gdje je osjetno bolji, on će to i napraviti. Ista stvar se dogodila i s Cirylom Ganeom. To ne vrijedi za Stipu.‘‘, detaljno je pojasnio Smith.

Ono što mnoge zanima jest i meč između Francisa Ngannoua i Jona Jonesa. Ngannou je UFC napustio početkom ove godine nakon neuspjelih pregovora oko novog ugovora, a iz promocije je otišao kao prvak teške kategorije. Jones je sada preuzeo tron, ali nije došao do toga pobjedom nad prvakom, nego kroz borbu za upražnjenu titulu. Helwanija je zanimalo koga Smith vidi kao težeg protivnika za Jona Jonesa, a ‘‘Lionheart‘‘ nije dvojio niti trenutka.

‘‘Stipe je daleko teži protivnik, zbog svega. Jon bi porazio Francisa 50-45 rezultatom (na sudačkim karticama) i borbu bi završio bez ikakvog traga/ožiljka na svom licu. Ako bi on (Jones) izgledao približno dobro kao u subotu, mislim da je previše dinamičan i raznovrstan u stojci. Mislim da bi ispogađao Francisa s distance, a dobio bi i svaku hrvačku razmjenu. Osim da ga Francis zahvati nekim jakim udarcem, ne vidim kako ga može pobijediti. Jon nije tip kojeg možete samo tako zahvatiti udarcem.‘‘, glasio je odgovor Anthonyja Smitha.

Očito Smith jako cijeni Stipu Miočića s kojim je i privatno u dobrim odnosima. Sjajno je čuti da se Miočić naporno pripremao u ovoj pauzi nakon posljednjeg nastupa koji je odradio krajem trećeg mjeseca prošle godine, a nema sumnje da Jonesa čeka puno teži meč nego onaj protiv Ganea.

Linker
22. travanj 2024 06:24