UFC

Jon Jones otkrio s kojom kilažom planira nastupiti protiv Miočića: ‘Nije bitan izgled, nego izvedba‘

Jon Jones

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Novi prvak UFC-ove teške kategorije bio je na udaru kritika zbog svoje teškaške građe

Veliko zanimanje javnosti uoči UFC 285 eventa pobuđivala je kilaža Jona Jonesa. ‘‘Bones‘‘ je u pripremama za prelazak u tešku kategoriju najavljivao da planira podići kilažu do gornje granice teške kategorije kako bi postao najkrupnijim borcem u kategoriji.

To se ipak nije dogodilo i Jones se na vaganju uoči UFC 285 eventa pojavio s 248 ‘‘pounda‘‘ (112,5 kg), što je 17 ‘‘pounda‘‘ ispod gornje granice teške kategorije. Gotovo identične kilaže bio je i njegov protivnik Ciryl Gane, ali mnogi se pitaju planira li Jones ostati na toj kilaži i u svom sljedećem nastupu.

Stipe Miočić bit će njegov idući protivnik, a tu se nameću mnoge špekulacije. Neki prognoziraju da će Jones ipak skinuti određenu kilažu kako bi dobio na brzini, a nije nemoguće da nabije dodatnu kilažu jer Stipe Miočić je fizički jako moćan borac protiv kojeg nije pametno boriti se s deficitom u snazi i kilaži. Ono čime Jones nije oduševio jest izgled, odnosno građa s kojom je ušao u kavez kao teškaš.

Neprestano su dolazili komentari da izgleda ‘‘debelo i zapušteno‘‘, ali po tko zna koji put se pokazalo da izgled ne igra nikakvu ulogu u MMA-u. Jones je lakoćom došao do pojasa u teškoj kategoriji. Kad su u pitanju gore spomenute špekulacije oko kilaže za borbu protiv Miočića, Jones je putem Twittera odgovorio što možemo očekivati.

‘‘Naučio sam tako puno u svojoj prvoj teškaškoj borbi. Vratit ću se s identičnom kilažom, ali puno ‘izrezaniji‘‘‘, napisao je Jones na Twitteru, a u drugom ‘‘tvitu‘‘ je i sam istaknuo kako izgled ne igra nikakvu ulogu.

‘‘Naporan rad koji ću uložiti bit će očit i predviđam da ću izgledati puno drukčije u prvoj obrani titule. Ali na kraju krajeva, ne radi se o izgledu, nego o izvedbi.‘‘, poručio je ‘‘Bones‘‘.

Prema navodima Anthonyja Smitha, Stipe Miočić trenutno je na 253 ‘‘pounda‘‘ (114,75 kg). Stipe se nije dobro proveo u revanšu protiv Francisa Ngannoua u koji je ušao sa 106 kilograma i očito je odlučio podići kilažu. Ipak, sve do samog vaganja uoči njihove borbe nećemo sa sigurnošću znati u kakvim će se izdanjima pojaviti Jones i Stipe, ali kao što Jones kaže, najbitnije je kakvu će izvedbu pružiti.

Linker
19. travanj 2024 02:42