UFC

Anthony Smith o narativu da je Paulo Costa veliki udarač: ‘Koga je taj tip nokautirao? Ne mogu se uopće sjetiti‘

Paulo Costa 

 oe Scarnici/Getty images/Profimedia
Posljednji čovjek kojeg je Paulo Costa nokautirao bio je Adriano Balby, prije UFC-a na Jungle Fight priredbi 2016. godine

Kada se govori o Paulu Costi, čest je narativ kako je on veliki nokauter koji vrlo jako udara i završava protivnike. Međutim, ukoliko pogledamo njegovu ‘‘Sherdog‘‘ stranicu, vidjet ćemo kako u UFC-u nikada nije nikoga nokautirao, nego je nekoliko puta slavio tehničkim nokautom.

Upravo o tom narativu odlučio je progovoriti i Anthony Smith, a izgleda da i njega smeta brendiranje Paula Coste kao nekog strašnog nokautera. Iako priznaje da posjeduje snagu, činjenica je da on ne ‘‘gasi‘‘ protivnike jednim udarcem:

‘‘Znam da će sada svi biti ljuti kada ovo kažem, ali Paulo je uvijek bio predstavljan kao strašni nokauter koji jako udara, no realnost je da on već jako dugo nikoga nije nokautirao. Je li on eksplozivan i agresivan? Pogađa li solidne udarce? Apsolutno. No, tko je posljednja osoba koju je on nokautirao? Ne mogu se uopće sjetiti. Sjetite se borbe protiv Lukea Rockholda. Imao ga je na konopcima uzdrmanog nekoliko puta, a nije ga uspio završiti‘‘, rekao je u ‘‘Believe You Me‘‘ podcastu.

‘‘Nemojte me krivo shvatiti, ne kažem da ne posjeduje snagu. Samo želim reći da to nije tip koji ‘gasi‘ ljude i oko kojeg treba biti nervozan. Pobjeda protiv Johnnyja Hendricksa je bila tehničkim nokautom, on nije netko koga se ljudi plaše‘‘, dodao je.

Posljednji čovjek kojeg je Paulo Costa nokautirao bio je Adriano Balby, prije UFC-a na Jungle Fight priredbi 2016. godine. Nakon toga je u UFC-u nekoliko mečeva pobijedio prekidom, no čistim nokautom u UFC-u još uvijek nije pobijedio niti jednog dosadašnjeg protivnika.

Linker
27. travanj 2024 06:14