UFC

Anthony Smith odgovorio na prozivku Alexa Pereire: ‘Takav meč odradio bih ispred svoje kuće, razvalio bih ga‘

Alex Pereira (lijevo) i Anthony Smith (desno)

 Screenshot (instagram)
UFC-ov veteran ne može vjerovati da ga je Alex Pereira izazvao na takav tip borbe

Podosta neočekivano nastale su tenzije na relaciji Anthony Smith - Alex Pereira. Istina da su obojica borci poluteške kategorije, ali Alex Pereira je u situaciji gdje čeka borbu za pojas, dok je Anthony Smith ipak nekoliko pobjeda daleko od napada na titulu. Međutim, Alexa Pereiru krajem osmog mjeseca zasmetali su određeni komentari Anthonyja Smitha.

Već je ustaljena praksa da Anthony Smith kroz podcast s Bispingom podijeli nekoliko kritika kolegama borcima, a upravo ‘‘Poatan‘‘ je odlučio odgovoriti na Smithove kritike koje mu je uputio.

‘‘Uvijek ga čujem kako govori, posebno o meni. Govori jako loše stvari. Ne znam što točno ima protiv mene ali kritizira i ostale sportaše, a to je tip koji ne može skinuti kilažu. Kada je bio Gloveru zamjenski borac u Riu de Janeiru, ni tada nije uspio skinuti kilograme. To pokazuje zašto on nije uspješan. Pljuje ostale borce iako ni sam ne zna kroz što prolaze‘‘, rekao je Pereira.

‘‘Kada vide nekoga da samo kritizira, ljudi nisu glupi. Svi vide koliko je on nezadovoljan sa sobom. Ispran borac koji nikada nije postigao ništa, a još se bori. Nezgodno je to jer je i dalje nitko i ništa. No, može samo pričati jer je ionako ispod mene‘‘, dodao je ‘‘Poatan‘‘ krajem osmog mjeseca.

Smith je samo nekoliko dana kasnije otkrio kako je ostao iznenađen Alexovim komentarima, a čak se obratio i Gloveru Teixeiri kako bi zatražio objašnjenje.

‘‘Pokušavam dokučiti u kojem smjeru bih trebao ići s ovim. Je li Pereira izvukao nešto iz konteksta? Čita li samo naslove ili je slušao sve što sam rekao. Moja poanta je bila da Alex Pereira u poluteškoj kategoriji neće imati prednost u veličini kao što je imao u srednjoj kategoriji. To je sve. Jesam li u krivu? Odgovarao sam na pitanje o razlikama s kojima će se Alex susresti prilikom prelaska u polutešku kategoriju, a dodao sam i da je Alex poseban talent te da će učiniti kategoriju interesantnijom.‘‘, pojasnio je Smith.

‘‘Beef‘‘ dvojice boraca nije završio na tome. Krajem kolovoza (osmi mjesec) Alex Pereira objavio je montažu postera za UFC Fight Pass Invitational event, a radi se o UFC-ovim grappling priredbama. Pereira je objavio montažu na kojoj se nalaze on i Smith, a u tekstu objave napisao je:

‘‘Datum: Kad god on (Smith) skupi hrabrosti.‘‘

Alex Pereira inače nije poznat po elitnim grappling vještinama, nego prvenstveno po svojim kickboksačkim vještinama. Stoga je podosta iznenađujuće da je Smitha izazvao na grappling meč, a odgovor je stigao u MMA Houru. ‘‘Lionheart‘‘ je gostovao u emisiji Ariela Helwanija i odgovorio je na prozivku Alexa Pereire.

‘‘Ja bih pristao na meč, ali sumnjam da bi on pristao. Nema šanse, nema nikakve šanse. Mislim da on samo provocira. Znate kako današnji mediji funkcioniraju. Nije bitno govorite li istinu, samo morate uvjeriti ljude da govorite istinu. Ja bih grappling meč s Pereirom odradio na travnjaku ispred svoje kuće. Nije bitno, razvalio bih ga u grappling meču. Ne razumijem zašto on ne priča sranja o Jiriju Prochazki. To je tip na kojeg se treba fokusirati. Shvaćam da želi stvoriti određenu intrigu, ali netko mu treba šapnuti u uho da sva ta sranja treba usmjeriti ka tipu s kojim bi se mogao boriti za titulu.‘‘, zaključio je Smith.

Tko zna, možda se Alex Pereira jednostavno odvažio na grappling mečeve nakon nedavnih treninga zajedno s Dillonom Danisom, a možda je upravo taj neočekivani ‘‘trash talk‘‘ jedina stvar koju je mogao naučiti od Danisa. U svakom slučaju, Pereiru 11. studenog (11. mjesec) čeka meč protiv Jirija Prochazke za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, a kako će završiti njegova zavrzlama s Anthonyjem Smithom, preostaje nam vidjeti.

Linker
30. travanj 2024 23:15