UFC

Anthony Smith pojasnio zašto je u subotu pao vagu: ‘Cijelih 48 sati sam skidao kilograme‘

Anthony Smith 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Vjerojatno je i sam znao da je sigurna stvar da večer poslije neće nastupiti, tako da je pitanje koliko je bio motiviran

Protekle subote se održao UFC 283 event u Brazilu, a predvodili su ga Glover Teixeira i Jamahal Hill. Hill je postao novi prvak poluteške kategorije, a Teixeira se nakon poraza umirovio pred domaćom publikom.

Anthony Smith je bio službeni zamjenski borac na ovoj priredbi, tako da je na službenom vaganju i on morao imati 93 kilograma kao i borci koji će se natjecati večer kasnije. No, Smith se na vagi pojavio pretežak, te vagu nije uspio proći ni iz drugog pokušaja. Nakon toga su ga, naravno, počeli ismijavati, a Smith je jučer objasnio što se to točno dogodilo:

‘‘Nije se radilo o nedostatku truda. To nije bilo zbog toga. Proveo sam cijelih 48 sati skidajući te kilograme. Nije bilo do truda. Nitko me tamo nije vidio i pomislio da imam još 10 kilograma za skinuti. Došao sam blizu, no ne dovoljno blizu. To se više neće dogoditi‘‘, rekao je Smith u ‘‘Believe You Me‘‘ podcastu.

‘‘Na svojoj sljedećoj borbi ću biti prvi na vagi. Nisam netko tko serijski pada na vagi. Dogodi se, nije bilo namjerno. Priznajem da sam bio teški se**nja kada bi netko pao vagu. To je najlakše. No, i dalje stojim pri svemu što sam rekao o drugima. Jednostavno moraš skinuti kilograme, to nije opcionalno. Prihvatit ću sva sr**a koja će mi se govoriti. To ne mijenja moju perspektivu‘‘, zaključio je temu.

Pad na vagi se uistinu dogodi, no Smith vjerojatno nije bio dovoljno motiviran jer je znao da sigurno neće nastupiti večer kasnije. Glover i Hill su bez ikakvih problema skinuli kilograme tako da za zamjenama nije bilo potrebe.

Linker
15. travanj 2024 04:12