UFC

Anthony Smith prepričao kako je njegova majka imala sukob s Danom Bilzerianom i Donaldom Cerroneom

Anthony Smith

 Scott Taetsch/Zuma Press/Profimedia
Ponajbolji UFC-ov poluteškaš bio je bijesan nakon svog meča za titulu

Jako dobru 2018. godinu imao je Anthony Smith. ''Lionheart'' je tada prešao iz srednje kategorije u polutešku te je nanizao tri pobjede prekidom. Redom su padali Rashad Evans, Mauricio ''Shogun'' Rua i Volkan Oezdemir.

Zaslužio je Smith napad na titulu nakon te tri pobjede, a dočekao ga je Jon Jones. Veliki autsajder bio je ''Lionheart'' u tom meču, ali hrabro se borio kroz svih pet rundi. Jones je na koncu uvjerljivo slavio jednoglasnom odlukom, ali Smith je publiku osvojio potezom na kraju četvrte runde.

Jones je pogodio Smitha nedozvoljenim udarcem koljenom, ''Lionheart'' je mogao odlučiti da ne može nastaviti i time bi postao novim prvakom UFC-ove poluteške kategorije. Smith ipak nije jedan od boraca koji želi osvojiti pojas na taj način i odlučio je nastaviti meč koji je na kraju izgubio.

Bila je to najveća borba u Smithovoj dosadašnjoj karijeri, jer ipak mu je to jedini ''title shot'' do sada. Izuzev poraza, ''Lionheart'' vuče još jednu lošu uspomenu s te priredbe.

Naime, njegova majka i supruga imale su neugodna iskustva s Donaldom Cerroneom i Danom Bilzerian. Cerrone je poznati UFC-ov borac, dok je Dan Bilzerian biznismen i influencer koji uživa veliku popularnost u Americi i nerijetko se hvali svojim raskalašenim načinom života.

Bilzerian i Cerrone bili su pod utjecajem alkohola na UFC 235 priredbi i prisilno su odlučili zauzeti mjesta na kojima su sjedile Smithova majka i supruga.

''Došli su do njih i htjeli su sjesti na njihova mjesta kako bi pogledali meč, ali obojica su bili uništeni od alkohola. Totalno pijani. Rekli su mojoj majci i supruzi da su to njihova mjesta. Moja majka niti ne zna tko su Dan Bilzerian i Donald Cerrone, dok moja supruga zna tko je Cerrone, ali ga ne poznaje osobno. Što se Bilzeriana tiče, niti moja žena nije znala tko je taj niski kreten u uskoj majici i šeširom. Sve što su znale jeste da sjede na svojim mjestima, a moja majka je upravo trebala pogledati sina kako se bori za titulu svjetskog prvaka.'', započeo je Smith u Believe You Me podcastu koji vodi s Michaelom Bispingom, a zatim je nastavio s prepričavanjem:

''Dan Bilzerian i Donald Cerrone maknuli su moju majku i suprugu s tih mjesta, sve dok sam se ja pripremao za meč protiv Jona Jonesa. Bio sam je**no bijesan. Da sam uspio sresti Dana Bilzeriana nakon meča, jer tad sam saznao za to, otkinuo bih mu glavu. Bio sam tako ljut.'', dodao je Smith.

Što se Dana Bilzeriana tiče, radi se o osobi koja se preferira hvaliti ogromnim brojem žena koje ga okružuju na fotografijama koje objavljuje na društvenim mrežama. 41-godišnji influencer po mnogima promiče totalno krive društvene i moralne vrijednosti, ali svejedno je silno popularan. Koliko je bolesno zaluđen ženama i seksom, otkrio je Smith u nastavku podcasta.

''Dan je na kraju sjedio pokraj moje majke, a tijekom borbe je gledao pornografiju na svom mobitelu. Mojoj majci bilo je totalno neugodno. Ona je tiha, povučena gospođa, jako stidljiva. Bila je to prava kušnja za nju.'', opisao je ''Lionheart''.

Očito to nije bila naročito dobra večer za obitelj Smith. Anthony je svoj najveći meč u karijeri izgubio, a njegova majka i supruga prošle su kroz seriju nelagodnih trenutaka gledajući Anthonyja kako nastupa.

Možda se Smithu uskoro otvori prilika za popravni ispit. Trenutno je u nizu od tri uzastopne pobjede, a 30. srpnja (sedmi mjesec) čeka ga obračun protiv Magomeda Ankalaeva. Pobijedi li Smith i u tom meču, novi napad na pojas postaje itekako realna opcija.

Linker
26. travanj 2024 02:00