UFC

Anthony Smith savjetovao Hilla: ‘Glover ne radi iste greške dva puta, bit će jako teško‘

Anthony Smith vs. Glover Teixeira 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Rekao da je borba protiv Prochazke bila anomalija i da će se pojaviti najbolji Glover ikad

Nakon što su Jan Blachowicz i Magomed Ankalaev odradili borbu bez pobjednika, poluteška kategorija je i dalje ostala bez prvaka. Jiri Prochazka je nakon teške ozljede napustio pojas koji je bio na liniji prije dva tjedna, no niti jedan borac do njega nije uspio doći.

UFC je tkao morao žurno reagirati te je odmah istu večer objavljeno kako će se za pojas na UFC 283 priredbi u Brazilu boriti Glover Teixeira i Jamahal Hill. Mnogi su tako Glovera nazvali najvećim pobjednikom ove situacije jer će ipak dobiti priliku boriti se za pojas, kako je i originalno trebao.

Anthony Smith se inače početkom godine trebao boriti protiv Hilla, no borba je propala nakon što je Hill postao sljedeći izazivač. Na neke stvari je Smith ipak upozorio nesuđenog protivnika:

‘‘Rekao sam Jamahalu da ne očekuje da će Glover napraviti istu grešku dva puta. Borba protiv Prochazke je anomalija i bit će mu teže nego što je mislio. Ako se takav Glover Teixeira pojavi, mislim da će to biti jako lagan put za Jamahala. Ali mislim da se takav Glover neće pojaviti.‘‘, rekao je Smith u ‘‘Believe You Me‘‘ podcastu.

‘‘On (Glover) će biti motiviran. Ovo je njegova zadnja prilika i ovo će biti najtvrđi Glover Teixeira kojeg smo ikad vidjeli jer zna da je ovo u Brazilu, njegovoj zemlji, a čovjek je u četrdesetima. Ovo mu je posljednja prilika. Ako izgubi, gotovo je.‘‘, zaključio je Smith.

Glover i Hill se bore za otprilike mjesec dana na UFC 283 priredbi u Riu de Janeiru.

Linker
27. travanj 2024 05:41