UFC

Anthony Smith bit će službena zamjena u borbi za titulu između Jamahala Hilla i Glovera Teixeire

Anthony Smith

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Borba protiv Hilla mu je propala, no UFC je ipak našao način da mu se donekle oduži

Anthony Smith se u trećem mjesecu iduće godine trebao boriti protiv Jamahala Hilla, no nedavno je saznao kako se ta borba ipak neće dogoditi. Nakon što je borba između Magomeda Ankalaeva i Jana Blachowicza ostala bez pobjednika, UFC je morao naći kandidate za novu borbu za pojas u poluteškoj kategoriji.

Blachowicz i Ankalaev pružili su odličnu borbu, no nažalost završila je neriješeno te je poluteška kategorija i dalje ostala bez prvaka. Jiri Prochazka se ozlijedio prilikom treninga u samom finišu kampa kojeg je odrađivao u Las Vegasu, tako da je zbog težine ozljede napustio pojas.

Već se tu UFC našao u problemu, no srećom su na istoj priredbi imali dogovorenu tu borbu. No, ovog puta su pomalo bili stjerani u kut te su posegnuli za sedmorangiranim Hillom koji se trebao boriti protiv Smitha, tako da je Anthony ostao bez borbe. No, UFC je našao način da mu se donekle oduži jer će biti zamjena u borbi između Hilla i Teixeire.

‘‘Tako je, letim za Brazil. Imat ću 93 kilograma. Iako, ne sumnjam da će sve između njih dvojice proći bez problema jer su oni profesionalci, ali ako se ipak nešto dogodi, ja ću biti tu da uskočim.‘‘, rekao je Smith za ESPN.

Situacija u poluteškoj kategoriji se toliko zakomplicirala ozljedom i napuštanjem pojasa od Jirija Prochazke, a neriješen meč Ankalaeva i Blachowicza nije pomogao. No, svejedno je lijepo vidjeti da su se barem na nekoj deklarativnoj razini odlučili odužiti svom dugogodišnjem borcu.

Linker
18. travanj 2024 00:24