UFC

Anthony Smith saznao ime sljedećeg protivnika: Čeka ga borac koji je u sjajnom nokauterskom nizu

Anthony Smith

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
‘‘Lionheart‘‘ će ponovno braniti svoju poziciju u poretku

Nikita Krylov i Ryan Spann prozivali su Anthonyja Smitha na obračun, a iako je ‘‘Lionheart‘‘ bio spreman na obračun s Krylovim (Spanna je odbio jer ga je već pobijedio), čini se kako će UFC na kraju međusobno upariti Krylova i Spanna, dok je Smith službeno dobio svog sljedećeg protivnika.

Jamahal Hill bit će Smithov sljedeći protivnik, a radi se o vrlo zanimljivom uparivanju od strane UFC-ovih ‘‘matchmakera‘‘. Hill je trenutno šestorangirani borac u poretku izazivača UFC-ove poluteške kategorije, dok je Smith jedno mjesto bolje rangiran od njega.

31-godišnjeg Hilla mnogi vide kao budućnost kategorije, ali nekoć su status velikih potencijala uživali i Jimmy Crute i Ryan Spann, a obojici je zajedničko to što su zapeli na prepreci zvanoj Anthony Smith.

34-godišnji ‘‘Lionheart‘‘ s opravdanim razlogom zauzima baš peto mjesto u poretku izazivača. Borci ispred njega djeluju kao ipak nepremostiva prepreka za njega, ali pregršt boraca koji su izvan top 5 nisu uspijevali pronaći način za pobijediti Smitha.

Tako će Smith i Hillu poslužiti kao prava provjera spremnosti za ulazak u top 5. Hill će u taj meč ući s tri pobjede u nizu. Redom je Hill nokautirao Jimmyja Crutea, Johnnyja Walkera i Thiaga Santosa. Što se Smitha tiče, on je on nakon tri uzastopn pobjede odradio jedan nastup u ovoj kalendarskoj godini. Krajem sedmog mjeseca Smith je tehničkim nokautom izgubio od Magomeda Ankalaeva, ali bitno je napomenuti da je Smith pretrpio ozljedu noge krajem prve runde.

Meč između Smitha i Hilla zakazan je za 11. ožujka (3. mjesec) sljedeće godine. Lokacija održavanja tog eventa zasad nije poznata.

Linker
20. travanj 2024 02:42