UFC

Glover Teixeira objasnio kako je ispao sa UFC 282 priredbe: ‘Nudili su Ankalaeva, a tražio sam Jana‘

Glover Teixeira

 Screenshot (youtube, Mmafightingonsbn)
Nudio im i borbu protiv Ankalaeva na UFC 283 u Brazilu, ali nisu pristali

Sinoć je vjerojatno većina borilačkih fanova ostala razočarana kada je došla vijest da se Jiri Prochazka teško ozlijedio i da ga dugo nećemo gledati u kavezu. Glavna borba večeri je automatski otpala za UFC 282 idućega mjeseca, ali UFC je brzo reagirao i prebacio borbu Jana Blachowicza i Magomeda Ankalaeva na UFC 282.

Iako je dobro da su našli dostojnu zamjenu, ostalo je pitanje Glovera Teixerie, a Ariel Helwani je rekao kako su mu nudili Ankalaeva što je on odbio. S obzirom da to nije prihvatio UFC ga je odlučio maknuti sa strane, a detaljnije je o tome progovorio i sam Glover.

‘‘Rekao sam im da za tog tipa trebam više vremena, on ima totalno drugačiji stil (Ankalaev). On je kontraš, tako da sam tražio da se borim s njim na UFC 283 u Brazilu. Odbili su prijedlog i rekli da žele tu borbu u Vegasu. Rekao sam da je u redu i da ću se boriti protiv Blachowicza u Vegasu. Jan se bori iz standardnog garda, Ankalaev je druga priča i treba mi više vremena‘‘, rekao je Glover za ESPN.

‘‘Mislim da ću se boriti protiv pobjednika njih dvojice jer sam ja prvi izazivač. Ali oni mogu uzeti koga god žele, mogu uzeti i nekoga tko nije rangiran i dati mu borbu za titulu. To je njihova firma, ne znam što će učiniti. Ali ja sam ovdje, plan je boriti se s pobjednikom‘‘, zaključio je Glover.

Prava je šteta da je bivši prvak samo tako ‘‘ispao‘‘ iz igre jer se Jiri ozlijedio, a i istina je da je Ankalaev puno teži i drugačiji protivnik od Blachowicza. Nadamo se da će barem ići na pobjednika te borbe.

Linker
17. travanj 2024 06:23