UFC

Anthony Smith smatra da borci iz vrha poluteške kategorije ne zaostaju za Jonom Jonesom

Jon Jones vs. Anthony Smith
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ususret nastupu protiv Ryana Spanna, Anthony Smith osvrnuo se na situaciju u poluteškoj kategoriji

U sklopu glavne borbe na večerašnjoj UFC-ovoj priredbi, Anthony Smith će protiv Ryana Spanna tražiti treću pobjedu zaredom. ''Lionheart'' je nakon uvjerljivih poraza protiv Glovera Teixeire i Aleksandra Rakića odlučio braniti svoju poziciju u kategoriji te se borio protiv boraca koji su niže rangirani od njega. Uspješno je Smith odradio borbe protiv Devina Clarkea i Jimmyja Crutea, a ukoliko pobijedi Spanna, najavio je kako ponovno želi mečeve s borcima koji su ispred njega.

33-godišnji Smith nada se ponovno priključiti samom vrhu kategorije. Trenutni prvak poluteške kategorije jeste Jan Blachowicz, Poljak kojeg unatoč sjajnim nastupima i dalje ponekad osporavaju jer nikada nije savladao Jona Jonesa. Jedan od najvećih boraca ikad i sigurno najveći borac poluteške kategorije ikada odlučio se za prelazak u tešku kategoriju, a Blachowicz ga je naslijedio na vrhu kategorije. Postoje određena mišljenja kako je poluteška kategorija doživjela teški udarac odlaskom Jonesa, no Smith se ne slaže i smatra kako su ostali borci u kategoriji itekako kvalitetni.

''Mislim da je svijet imao prilike vidjeti da su poluteškaši vraški dobri. Jasno, Jon Jones je potencijalno jedan od najvećih svih vremena, ovisno o ukusima. Nekima je Jones najvećima, nekima GSP, u svakom slučaju, on je jedan od dvojice najboljih ikada. Međutim, to ne znači da smo mi ostali loši niti znači da mi nismo kalibar za svjetske prvake. Ljudi u ovoj kategoriji dobar dio vremena gubili su i bili izdominirani od strane Jona Jonesa. To ne govori da mi nismo bili jako dobri. Jednostavno, mi smo poput onih boksača koji su nastupali u eri Muhammada Alija. Nismo mi oni koji su loši nego je on (Jones) bio uistinu dobar'', objasnio je Smith u razgovoru za MMA Fighting.

''Lionheart'' je 2018. godine prešao iz srednje u polutešku kategoriju te je u nešto više od četiri mjeseca upisao tri pobjede prekidom. Time je zaslužio priliku za napasti pojas, no Jon Jones uvjerljivo je slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Anthony se u nastavku razgovora prisjetio te borbe i objasnio je što je pošlo po krivu.

''Na najgoru noć mog života, on je čisto osvojio svaku rundu, pobijedio me, dobio me na bodove. Preuzimam punu odgovornost za to, ali radi se o najgorem izdanju u mom životu, a najveći ikada nije me osramotio ili ozlijedio. Niti u jednom trenutku nisam se osjećao kao da sam u opasnosti. To nije kritika prema njemu. Koliko god se on i ja ne slažemo, odajem mu svo poštovanje svijeta. On zaslužuje sve što ima. Taj čovjek potencijalno je najveći ikada i sve je zaslužio. Ali mi nismo tako daleko od njega. Stvarno nismo toliko lošiji, pogotovo sada. Ja vjerujem, a vjerovao sam i onda, da mogu pobijediti tog tipa. Znam da sam sposoban za to. Jednostavno se nisam pojavio u pravom izdanju i moja je greška što je on napravio sjajan posao u neutraliziranju mene'', dodao je Smith, a zatim je iznio vrlo dobar zaključak po pitanju usporedbe aktualnog prvaka poluteške kategorije i Jona Jonesa.

''Zar mi hoćete reći da Jan Blachowicz nema šanse protiv Jona Jonesa? Od**bite s tim tvrdnjama. To je ludost''

Linker
26. travanj 2024 11:29