UFC

Anthony Smith živio je u nadi da će napasti titulu: ‘Poraz na UFC 303 zabio je posljednji čavao u taj lijes‘

Anthony Smith 

 Ian Maule/Getty images/Profimedia
Vjerojatno je velikoj većini bilo jasno da Smith jako teško može doći do titule, no izgleda da je on ipak vjerovao da može

Četiri poraza i dvije pobjede upisao je Anthony Smith u posljednje dvije godine, a već se odavno etablirao u ulozi ‘‘gatekeepera‘‘ u poluteškoj kategoriji. Svima je jasno da za najveće domete više nije, no i dalje je ‘‘Lionheart‘‘ sposoban pružiti dobru borbu. No, izgleda da je on mislio drugačije.

‘‘Short notice‘‘ mečevi i podosta poraza njegova su realnost, no Smith je živio u uvjerenju da i dalje može ići na titulu u poluteškoj kategoriji. Jučer je rekao da je poraz od Dolidzea na UFC 303 priredbi ‘‘zabio posljednji čavao u lijes‘‘:

‘‘U jednom trenutku sam počeo misliti, koji ku**c ja radim ovdje. Došao sam ovdje uskočiti umjesto Jamahala, u meču koji mi se sviđao i s kojim sam već bio upoznat. Međutim, odjednom je ispred mene Roman Dolidze, kojeg također jako poštujem. On je stilski noćna mora za mene, niži je, čvrst grappler s dobrom stojkom. Takvi tipovi su uvijek bili moj kriptonit‘‘, rekao je Smith u ‘‘Believe You Me‘‘ podcastu.

‘‘Taj poraz je možda zabio posljednji čavao u moju borbu za titulu. Volim se boriti, no, ukoliko znam da ne mogu biti prvak, čemu sve to? Sada sam na tom raskrižju. Puno vremena provodim daleko od obitelji, a postaje sve teže‘‘, pojasnio je.

Vjerojatno je velikoj većini bilo jasno da Smith jako teško može doći do titule, no izgleda da je on ipak vjerovao da može. Realnost je ipak nešto drugačija jer ga očito i UFC vidi kao borca preko kojega će se probijati oni koji to zaslužuju.

Linker
06. rujan 2024 16:25