UFC

Anton Turkalj nije uspio iznenaditi: Strašni Jailton Almeida dominantno je došao do pobjede

Jailton Almeida

 Screenshot (twitter, Ufc Espanol)
Veliki autsajder bio je Turkalj u meču protiv odličnog Brazilca, a pokazalo se da je s razlogom bio autsajder

UFC debi Antona Turkalja (8-1-0), švedskog borca hrvatskih korijena nažalost nije dobro prošao. Anton Turkalj uskočio je na ‘‘short notice‘‘ 10-ak dana uoči samog eventa, a zamijenio je Shamila Abulrakhimova koji je nastup otkazao zbog problema s vizom.

Turkalj je pristao boriti se protiv Jailtona Almeide (17-2-0), Brazilca koji je nakon prva dva UFC nastupa ostavio impresivan dojam. Jailton je do danas odradio dva UFC nastupa, a Danila Marquesa i Parkera Portera završio je u prvoj rundi. S obzirom da je Turkalj poluteškaš te da je uskočio na ‘‘short notice‘‘ protiv teškaša, UFC je ovaj meč ugovorio u ‘‘catchweightu‘‘ do 220 ‘‘lbs‘‘ (99,79 kg).

Veliki autsajder bio je Turkalj u ovom meču, iako je kroz prvih osam nastupa u karijeri upisao jednako toliko pobjeda. Već od samog početka borbe, Almeida se nametnuo kao dominantniji borac. Brazilac je otvorio borbu s nekoliko kickova, a zatim je ‘‘double leg‘‘ rušenjem srušio Turkalja. Švedsko-hrvatski borac uspio se pridići nedugo poslije, ali Almeida ga je ekspresno vratio nazad u parter. Brazilac je u parteru izgledao sjajno te je brzo došao do ‘‘full mounta‘‘. Tražio je Jailton priliku da Turkalja završi ‘‘arm-triangle‘‘ gušenjem, ali Anton se uspijevao obraniti.

Do kraja meča, Turkalj se uspio još jednom pridići, ali Almeida je upisao i treće rušenje. Dominirao je Brazilac hrvanjem i jiu-jitsuom, a 33 sekunde prije kraja runde dovršio je posao. Turkalj mu je okrenuo leđa nakon nekoliko primljenih udaraca, Jailton je ekspresno zaključao ‘‘RNC‘‘ i Turkalj je bio prisiljen tapkati.

Šteta za Turkalja, ali Jailton Almeida uistinu je impresivan borac i mnogi očekuju jako velike stvari od njega. Nadamo se da će UFC nagraditi Antona novom prilikom s obzirom da je uskočio na ‘‘short notice‘‘ protiv ovako opasnog protivnika, a kad dobije puni trening kamp, sigurno će i nastup Antona Turkalja biti puno bolji.

Linker
22. travanj 2024 16:46