UFC

Ariel Helwani: ‘Ako UFC dogovori borbu Ngannoua i Jonesa, to znači kraj Miočićeve karijere‘

Stipe Miočić

 Mike Lawrie/Getty images/Profimedia
Bilo bi pomalo tužno da najveći teškaš u povijesti ode na tako neprimjetan način

Puno toga je nejasno kada je u pitanju vrh teške kategorije, a najveću pomutnju stvara eventualni debi Jona Jonesa. Francis Ngannou nije ni nastupao od prvog mjeseca ove godine i pobjede nad Ganeom, a u priči je i dakako Stipe Miočić koji pak nije nastupao još od posljednjeg poraza od Ngannoua u trećem mjesecu prošle godine.

Jones je u nekoliko navrata izrazio želju da se bori protiv Stipe u svom debiju, a prema njegovim riječima je to trebalo biti u dvanaestom mjesecu na UFC 282 priredbi. To se neće dogoditi, a i Dana White je potvrdio nekoliko puta da Jonesa u 2022. još nećemo gledati.

Ukoliko Jones što prije želi ući u kavez to će učiniti početkom iduće godine, a to se poklapa i sa povratkom Francisa Ngannoua koji je bio ozlijeđen. UFC-u je vjerojatno u interesu da tu borbu i organiziraju odmah bez rizika za Jonesa da prije borbe za pojas slučajno izgubi.

No, pitanje je što će biti s karijerom Stipe Miočića ukoliko se ovaj scenarij i obistini. Mogući odgovor je dao poznati MMA novinar Ariel Helwani:

‘‘Ne bi me začudilo da to označi kraj Stipine karijere. Stipe odlazi u noć jako tiho, on je dosta tih i privatan tip, nikada nije pravio veliku stvar oko svoje karijere. Ukoliko mu stvarno nisu došli sa pravom ponudom… Mislim da će sad raditi na borbi Jonesa i Ngannoua u trećem mjesecu, tako da me ne bi šokiralo da više nikad ne vidimo Miočića u kavezu‘‘, rekao je Helwani.

S obzirom da je Stipe dokazao sve što ima dokazati i da je u osmom mjesecu napunio 40 godina, ide u prilog činjenici da Helwani možda i nije daleko od istine. Kako god, bilo bi lijepo još jednom gledati najboljeg teškaša svih vremena u akciji i u nekom oproštajnom meču.

Linker
25. travanj 2024 18:08