UFC

Ariel Helwani otkriva: UFC 290 event dobio je sunaslovnu borbu večeri, Volkanovski brani titulu

LAS VEGAS, NEVADA - JULY 02: Alexander Volkanovski of Australia exits the octagon after his unanimous decision win over Max Holloway in their featherweight title bout during UFC 276 at T-Mobile Arena on July 02, 2022 in Las Vegas, Nevada. Carmen Mandato,Image: 704700557, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Carmen Mandato/Getty images/Profimedia

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Carmen Mandato/getty Images/profimedia
Nismo još dobili službenu potvrdu te borbe, ali navodno su sve strane dale usmeni pristanak

Svi nestrpljivo iščekujemo UFC-ovu potvrdu meča između Stipe Miočića i Jona Jonesa. Obračun za pojas u teškoj kategoriji prema svim dosad izrečenim informacijama trebao bi se održati 8. srpnja (sedmi mjesec) na UFC 290 eventu.

Ipak, potvrde tog meča zasad još uvijek nema, ali zato Ariel Helwani izvještava da je drugi veliki meč planiran za taj event jako blizu službene potvrde. Radi se o obračunu za titulu u perolakoj kategoriji, a obračunat će se prvak Alexander Volkanovski i privremeni prvak Yair Rodriguez.

‘‘Alex Volkanovski protiv Yaira Rodrigueza ugovoreno je za UFC 290 event koji se održava 8. srpnja (sedmi mjesec), prema izvorima. Ugovori nisu još potpisani, ali svi su voljni pristati. Radi se o meču za ujedinjenje titula u perolakoj kategoriji, a tek ćemo saznati koja borba će predvoditi event.‘‘, napisao je Helwani putem svog Twitter profila.

Yair Rodriguez do titule privremenog prvaka došao je u drugom mjesecu ove godine, na UFC 284 eventu. Meksikanac je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi porazio Josha Emmetta i tako si je priskrbio status privremenog prvaka i sljedećeg izazivača za titulu.

Alexander Volkanovski nastupio je na istom tom eventu, ali u borbi za pojas lake kategorije. Islam Makhachev pokazao se nepremostivom preprekom te večeri i Volkanovski se sada može vratiti svojim obavezama u perolakoj kategoriji. Titulu prvaka drži od kraja 2019. godine i uspješno ju je branio četiri puta.

Linker
19. travanj 2024 18:27