UFC

Volkanovski uvjeren u atraktivnu pobjedu Adesanye: ‘Vrlo brzo će završiti Pereiru‘

Adesanya i Volkanovski

 Instagram, Alexander Volkanovski
Rekao da uz pravu taktiku problema ne bi trebalo biti, ali samo jedno važno pitanje i dalje stoji otvoreno

Idućega vikenda je na rasporedu vrhunska UFC 287 priredba koju predvode stari znanci Israel Adesanya i Alex Pereira. Krajem prošle godine Pereira je u posljednjoj rundi tehničkim nokautom svladao Adesanyu i uzeo mu pojas, a bivši prvak nije htio čekati nego je odmah zakazao revanš.

Prema videima koje je stavljao na svoj YouTube kanal i na društvene mreže, izgleda da je Adesanya u ovom kampu ozbiljno radio na svom hrvanju i grapplingu gdje mu je realno najlakši put do pobjede. Alexander Volkanovski je uvjeren u pobjedu svog timskog kolege Adesanye, a misli i da će to biti prekidom:

‘‘Mislim da će ga završiti vrlo brzo. Mislim da će ga Izzy završiti. Mislim da će to biti u trećoj rundi, iako ne znam zbog čega mislim da će biti u trećoj. Ali to je moj odabir, točno u toj rundi. Iskreno vjerujem da će doći do finiša i tome se radujem. Očito je da ima nešto za dokazati. Uz pravu taktiku će to jako dobro proći, bit će to jako dobro za Izzyja‘‘, rekao je Volkanovski za Sky Sports.

Pereira je Adesanyi zadavao probleme još iz kickboks dana gdje ga je pobijedio dvaput, a sada je to učinio i u MMA-u. Ovo će im biti ukupno četvrti meč, a ako Adesanya pobijedi, nije isključeno da ćemo gledati i peti.

Ono o čemu se u posljednje vrijeme dosta priča jest hoće li Adesanya ostaviti ego po strani i hrvanjem svladati Pereiru. Vjerojatno će biti motiviran da ga pobijedi ‘‘njegovim oružjem‘‘, odnosno na nogama, no bilo bi mu pametno hrvati jer je u prošlom meču pokazao koliko je u tom dijelu ustvari bolji od Pereire.

Linker
03. svibanj 2024 09:37