UFC

‘Wonderboy‘ odbio meč protiv Rakhmonova: ‘Nema smisla da se borim s još jednim grapplerom‘

Stephen Thompson

 Screenshot (youtube, Stephen Thompson)
UFC-ov veteran smatra kako niti fanovi nisu zainteresirani gledati ga u takvim mečevima

Ranije ovog tjedna, Ariel Helwani prenio je informaciju o UFC-ovim tendencijama ka uparivanju Stephena ‘‘Wonderboyja‘‘ Thompsona i Shavkata Rakhmonova.

Bio bi to obračun sedmorangiranog izazivača (Thompson) velter kategorije sa 11-rangiranim izazivačem. Rakhmonov je uz Chimaev najuzbudljiviji potencijal velter kategorije, a jedan je i od najuzbudljivijih talenata na cijelom UFC-ovom rosteru.

Iza njega je 16 pobjeda u jednako toliko profesionalnih nastupa, a sve ih je upisao prekidom. Pod okriljem UFC-a nastupio je četiri puta, a u posljednjem nastupu porazio je Neila Magnyja ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi.

Stephen Thompson s druge strane prekaljeni je veteran i svojevrsni ‘‘gatekeeper‘‘ za ulazak u top 5. Trenutno je u nizu od dva uzastopna poraza, a Gilbert Burns i Belal Muhammad porazili su ga na jako slične načine. Obojica su iskoristili rupe u Thompsonovom hrvanju i ‘‘grapplingu‘‘ te su dominacijom u tim segmentima došli do pobjeda jednoglasnom odlukom.

Shavkat Rakhmonov također je vrhunski ‘‘grappler‘‘, a iako UFC navodno radi na ugovaranju te borbe, Thompson je za BJPENN.com otkrio kako nema namjeru pristati na taj meč.

‘‘UFC razmišlja o uparivanju sa Shavkatom, a on je upravo pobijedio Neila Magnyja. Moj odgovor je bio: ‘UFC, dajte mi nekog tko se želi boriti u stojci protiv mene‘. Posljednja dva ‘grapplera‘ nisam odbio, a jedan od njih je ponajbolji ‘grappler‘ u kategoriji. Želim nekog udarača. Razmišljali smo o Li Jingliangu, ali on se uskoro bori (protiv Tonyja Fergusona). Bio sam spreman prihvatiti Kevina Hollanda, ali htio sam se boriti na eventu u Madison Square Gardenu (UFC 281, 12.11.), a on se htio nešto ranije boriti.‘‘, započeo je Thompson, a zatim je pojasnio zašto ne želi meč protiv još jednog ‘‘grapplera‘‘.

‘‘Nema smisla da se borim s još jednim borcem koji je prvenstveno ‘grappler‘. Dopustite mi da poradim na svojim vještinama još malo, pogotovo kad je hrvanje u pitanju. Oni (UFC) guraju taj meč, ali jednostavno nema smisla, a to niti fanovi ne žele vidjeti. Svi traže da me upare s udaračem, s nekim tko će se boriti u stojci sa mnom. Ovo jednostavno nije borba koja me interesira u ovom trenutku.‘‘, rekao je Thompson.

‘‘Wonderboy‘‘ je krajem šestog mjeseca odbio i Seana Bradyja, još jednog borca koji preferira hrvanje i parter. Tada je Thompson dao gotovo iste razloge kao za odbijanje Rakhmonova. Pomalo nema smisla da ‘‘Wonderboy‘‘ odbija mečeve zbog takvih razloga, ali činjenica je da bi ga i fanovi puno radije gledali s nekim tko preferira stojku. Michel ‘‘Demolidor‘‘ Pereira bio bi više nego zanimljiv ‘‘matchup‘‘ za ‘‘Wonderboyja‘‘.

Linker
20. travanj 2024 17:13