UFC

Arlovski se vraća u kavez protiv jednog od najopakijih nokautera svijeta

Andrei Arlovski
 Instagram
Andrei Arlovski nastavlja biti jedan od najaktivnijih boraca na cijelom UFC rosteru. Bivši prvak teške kategorije tako je ugovorio svoju treću ovogodišnju i 31. UFC borbu uopće. Na UFC 244 priredbi u New Yorku, borit će se protiv Jairzinha Rozenstruika.

Legendarni 40-godišnji Arlovski (28-18, 17-12(1) UFC) posljednji put je nastupio u srpnju na Fight Nightu u San Antoniju, gdje je savladao Bena Rothwella u okršaju dva teškaška veterana. No, idući protivnik za bivšeg prvaka neće biti neki novi veteran nego jedan od najvećih potencijala teške kategorije.

Protiv Bjelorusa će se boriti surinamski nokauter Jairzinho Rozenstruik (8-0, 2-0 UFC). Ovaj bivši kickboksač oduševio je u svoja prva dva UFC nastupa, posebno u posljednjem, kad je nokautom u devetoj sekundi borbe savladao Allena Crowdera. Sedam od osam dosadašnjih MMA pobjeda ovaj je borac upisao nokautom, dok je samo jednom njegova borba otišla do sudačke odluke. Zbog svega što je do sada prikazao, s razlogom ga se smatra jednim od najvećih potencijala, a čak su ga neki prozvali Adesanyom teške kategorije.

Arlovski je s vremenom promijenio svoj agresivni stil borbe, koji ga je u kasnijim danima karijere znao koštati poraza nokautom. Tako je čak osam njegovih posljednjih borbi otišlo sve do sudačke odluke. Arlovski se pridržava svoje strategije koja se svodi na primanje što manje udaraca i skupljanje bodova pronalaskom rupa u strategiji svojih protivnika. Na taj način namjerava produžiti svoju karijeru što je više moguće. Taj cilj zapravo ne treba čuditi, ako znamo da po borbi prima 300 tisuća dolara.

Ova borba odlazi na UFC 244 priredbu, koja se 2. studenog održava u dvorani Madison Square Garden, uz borbu Nate Diaza i Jorgea Masvidala na vrhu programa.

Linker
25. travanj 2024 06:18