UFC

Arlovski ugovorio novu borbu, čeka ga okršaj protiv Brazilca s nizom od tri pobjede

Andrei Arlovski
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Novi protivnik neuništivog 42-godišnjeg Bjelorusa bit će Carlos Felipe

Nakon što je u travnju savladao Chasea Shermana, što mu je bila treća pobjeda u posljednje četiri borbe, postalo je jasno kako ćemo Andreija Arlovskog još neko vrijeme gledati u Octagonu. Bivši prvak teške kategorije uspio je u veteranskim godinama promijeniti svoj stil borbe na onaj uz kakav može što dulje nastupati na visokoj razini, a osim toga je ostao i jedan od najaktivnijih boraca u cijeloj promociji, neovisno o kategoriji.

Svoj 13. nastup u razmaku od samo četiri godine, 42-godišnji Arlovski (31-20, 20-14 UFC) će odraditi 16. listopada na UFC Fight Nightu 197, gdje ga čeka borba protiv Carlosa Felipea.

Carlos Felipe (11-1, 3-1 UFC) je brazilski borac koji je u promociji debitirao u srpnju prošle godine, porazom od Sergeya Spivaka. No, nakon toga je u vrlo kratkom razdoblju upisao tri pobjede, posljednju sredinom prošlog mjeseca, kad je savladao Jakea Colliera. Ostvario je to podijeljenom sudačkom odlukom, kao i borbu ranije protiv Justina Tafe pa moramo zaključiti kako su i nijanse dovele do toga da se on trenutno nalazi unutar zavidnog pobjedničkog niza. Bivši prvak svakako mu je najveći ispit do sada i prilika za izgraditi ime te tako doći do većih borbi.

Nekad poznat kao agresivac i veliki nokauter, Arlovski je, kako je gore navedeno, promijenio svoj stil borbe pa tako njegova posljednja pobjeda prekidom datira na 2015. godinu. Riječ je o onom ludom okršaju protiv Travisa Brownea, prepunom preokreta. Sedam pobjeda nakon toga upisao je sudačkom odlukom, a čvrstinu je potvrdio i time što je gubio samo od boraca koji su se kasnije pokazali relevantnim kandidatima za vrh. Priliku prezentirati se kao takav imat će njegov brazilski protivnik.

Za sada nije poznato previše informacija o priredbi na kojoj će se ova borba naći, tek dvije imenima podosta slabije borbe od ove upravo najavljene.

Linker
26. travanj 2024 13:29