UFC

Nick Diaz vraća se u rujnu revanšem fantastične borbe iz 2004. godine!?

Nick Diaz
 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Velika vijest pojavila se u vezi povratka Nicka Diaza u UFC Octagon

Još sredinom prošle godine pojavila se vijest kako se Nick Diaz misli vratiti borbama, po prvi put nakon 2015. godine i borbe protiv Andersona Silve. Svojevremeno jedan od najboljih boraca svijeta i dalje ima veliki broj fanova koji su s oduševljenjem prihvatili samu ideju povratka, a sad se čini kako je to sve realnije. Naime, nakon što smo posljednjih tjedana čitali o tome kako Nick važe opcije, sad se pojavila prva konkretna informacija.

Aaron Bronsteter s TSN-a uspio je u svom novom razgovoru s Danom Whiteom izvući informaciju o tome kad bi se Nick trebao boriti, ali isto tako i ime protivnika. To neće biti Jorge Masvidal o kojem se posljednjih dana najviše špekuliralo nego čovjek s kojim se Nick već borio.

Prema informacijama koje je Bronsteter iznio, Nick bi se na jednoj od UFC priredbi u rujnu i to u sunaslovnoj borbi iste, trebao boriti protiv bivšeg UFC prvaka Robbieja Lawlera. Sve se čini kako bi to trebao biti posljednji vikend tog mjeseca i UFC 266 priredba predvođena borbom Alexandra Volkanovskog i Briana Ortege.

Diaz i Lawler odradili su 2004. godine nezaboravnu borbu koju mnogi i dan danas svrstavaju među najbolje u povijesti promocije. Nakon lude prve runde prepune akcije, tada 21-godišnji Diaz savladao je dvije godine starijeg protivnika nokautom nakon minute i pol u drugoj rundi.

Nakon te borbe obojica su imali turbulentne karijere, posebno izvan UFC-a. Nick je velike stvari napravio u Elite XC-u te Strikeforceu. UFC-u se vratio 2011. godine, odradivši do danas tek četiri borbe. Prvo je savladao B.J.-a Penna, nakon čega je izgubio od Carlosa Condita i Georgesa St-Pierre, od prvog za privremenu, a od drugog za pravu titulu UFC prvaka. Posljednji nastup mu datira na siječanj 2015. godine, kad je prvobitno poražen od Andersona Silve, no ishod je poništen nakon što su obojica pali na doping testu.

U trenucima kad je Diaz odradio svoju posljednju borbu, Lawler je bio UFC prvak velter kategorije, a nakon toga je upisao još dvije uspješne obrane, prije nego mu ju je Tyron Woodley oduzeo u lipnju 2016. godine. Od tada je "Ruthless" u konstantnom padu te je između ostalog poražen u svoje posljednje četiri borbe. On je također između dvije UFC epizode bio uspješan borac Strikeforcea.

Ova borba nije službeno potvrđena, no Bronsteter je napisao kako je informaciju dobio direktno od Dane Whitea, a to bi ipak trebalo nešto značiti, iako niti u Whiteove izjave ne može uvijek biti sto posti sigurni da uistinu "drže vode".

Linker
24. travanj 2024 21:55