UFC

Petr Yan na zabavan način prokomentirao polufinalnu utakmicu Europskog nogometnog prvenstva

Petr Yan
 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Bivši UFC prvak povukao je jednu zanimljivu nogometno-borilačku paralelu

Teško je posljednjih mjesec dana ignorirati činjenicu da je Europsko nogometno prvenstvo glavni sportski događaj u svijetu. Jednostavno se vezalo uz sve, a kako se bliži kraju, tako je i sve više onih koji su mu posvetili svoje vrijeme. Nije ništa drugačije niti u borilačkom svijetu. Svi prate i navijaju za svoje favorite te čekaju vidjeti tko će u nedjelju 11. srpnja podići trofej.

Jučer se tome na samo jedan korak približila nogometna reprezentacija Engleske, no na način koji je jednostavno raspalio medije i društvene mreže. Gotovo svi se slažu da kazneni udarac na Raheemu Sterlingu, koji je na kraju prelomio utakmicu i odlučio pobjednika, nije ni postojao. Engleski krilni napadač vješto je prevario glavnog suca, ali i one u VAR sobi, što je zapravo nevjerojatno, ako znamo da su isti ti ljudi vidjeti ono što i cijeli svijet.

Tu se tako pojavila i jedna borilačko-nogometna poveznica, a povukao ju je bivši UFC prvak bantam kategorije, Petr Yan. Njega je u ožujku ove godine, po mnogima također na nepošten način, gubitka titule koštao jedan drugi Sterling, no ovim putem Aljamain iz New Yorka. Nije tako propustio da putem Twittera otkrije što on misli o tome.

"Simulirao je prekršaj. Je li to slučajnost da se također preziva Sterling", napisao je ruski borac.

Podsjećamo, ovaj UFC-ov Sterling do titule prvaka je došao nakon ilegalnog udarca kojim ga je Rus pogodio, utvrdivši da nakon toga ne može nastaviti. Bilo je to pred kraj četvrte runde borbe koju je Sterling u tom trenutku gubio i činilo se kako nema velike šanse u petoj rundi sve preokrenuti.

Očekivalo se da bi se revanš Yana i Sterlinga trebao odraditi prvog prilikom, no novi prvak odlučio je sanirati svoje ozljede tako da njegovog povratka nema minimalno do jeseni. Ipak, utjeha za Petera Yana, za razliku od danskih nogometaša, je ta da će on svoju priliku ispraviti ono što smatra nepravdom ipak dobiti. Danci ostaju junaci mnogih neutralnih fanova ovog "Eura", no u finale će Engleska. Zajedno sa svojim Sterlingom.

Linker
29. studeni 2022 04:51