UFC

Arman Tsarukyan otkriva: ‘Sudac mi se ispričao jer je dao treću rundu Oliveiri. Ubio bih ga da sam izgubio borbu‘

Arman Tsarukyan

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Suci nisu imali lak posao po pitanju bodovanja ovog meča

Najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri Arman Tsarukyan upisao je proteklog vikenda na UFC 300 eventu. 27-godišnji Armenac podijeljenom sudačkom odlukom porazio je Charlesa Oliveiru, bivšeg prvaka i ponajvećeg borca u povijesti UFC-ove lake kategorije.

Arman je odradio vrlo zrel i kvalitetan nastup, ali meč nije prošao savršeno glatko. Oliveira je u prvoj rundi zaključao ‘‘giljotinu‘‘ kojom je ozbiljno ugrozio Armana i bio je na pragu pobjede. Kraj treće runde također je ponudio situaciju gdje je Oliveira zaprijetio ‘‘submissionom‘‘, ali Brazilac nije odlučio konkretizirati situaciju u kojoj mu se nudila prilika za D‘arce gušenje. Dobro je i Tsaruykan reagirao u obje situacije, nije paničario i uspio je preživjeti napade fantastičnog majstora za ‘‘submissione‘‘ kakav je Oliveira.

Tijekom čitanja sudačkih kartica i proglašenja pobjednika, Tsarukyan je prošao kroz veliki stres. Arman je prvotno bio uvjeren kako će pobjeda otići na njegovu stranu, ali nakon što je Bruce Buffer pročitao da je Michael Bell borbu bodovao u korist Oliveire, Arman se zabrinuo. Srećom po Armenca, Adalaide Byrd i Ron McCarthy bodovali su meč u njegovu korist i Tsarukyan je došao do pobjede podijeljenom sudačkom odlukom.

Iako je Arman bio uvjeren da će slaviti na sve tri sudačke kartice, teško je nešto zamjeriti Michaelu Bellu. Meč je bio tijesan i nezgodan za bodovanje, ali Tsarukyan tvrdi kako mu se Bell ispričao jer je bodovao meč u korist Oliveire.

‘‘Razgovarao sam sa sucem i on je napravio pogrešku jer je treću rundu dodijelio Oliveiri. Moj trener razgovarao je s njim. Sudac je nazvao mog trenera i rekao je: ‘Oprosti, bio si u pravu. Nisam trebao bodovati tu rundu za Oliveiru‘. Dakle, on se ispričao zbog toga.‘‘, rekao je Arman u razgovoru s Danielom Cormierom, a zatim je otkrio kako bi reagirao da je izgubio meč protiv Oliveire.

‘‘Da sam izgubio borbu, ubio bih suca. On bi svojim bodovanjem ubio moju karijeru, shvaćaš? Deset godina neprestano treniram. Svakog dana razmišljam o borbi, skidam kilažu, treniram, a prošao sam i mnoštvo operacija, trauma i drame. Ne znam, dojam je da suci nekad previše gledaju u svoje mobitele i ne prate što se događa. Ali sada je sve u redu i hvala mu na isprici. On je rekao kako razumije da je pogriješio.‘‘, otkriva Arman Tsarukyan.

Je li Tsarukyan uistinu dobio ispriku od strane samog suca, teško je reći. Michael Bell morao bi se javno izjasniti, ali razloga za pretjerane isprike uistinu nema, jer kao što smo već napisali, bio je to puno tijesniji meč, htio Arman to priznati ili ne.

Linker
30. travanj 2024 13:12