UFC

Ažurirane su UFC-ove rang ljestvice, mnoštvo promjena nakon UFC 300: Prochazka postao prvi izazivač nakon pobjede nad Rakićem

Aleksandar Rakić

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Najveća svjetska MMA organizacija danas je objavila novo stanje na rang ljestvicama

UFC 300 ponudio nam je jedan od najtraktivnijih ‘‘fight cardova‘‘ u povijesti UFC-a, a to znači da smo gledali nastupe pregršt rangiranih boraca. Nakon evenata na kojima nastupaju rangirani borci, svi s nestrpljenjem iščekujemo ažuriranje UFC-ovih rang ljestvica i novo stanje u poretku izazivača.

Počnimo od poluteške kategorije i Aleksandra Rakića. Srpski borac izgubio je meč protiv Jirija Prochazke, ali taj poraz nije se odrazio na njegovu poziciju u poretku izazivača. Rakić je zadržao peto mjesto, ali Jiri Prochazka napravio je mali skok. Čeh je skočio s drugog na prvo mjesto, a skok u poretku napravio je i Magomed Ankalaev, iako nije nastupio proteklog vikenda. Ankalaev je sada drugi izazivač, a Jamahal Hill nakon poraza od Alexa Pereire skliznuo je s prvog na treće mjesto ljestvice izazivača.

Mnoštvo promjena dogodilo se u lakoj kategoriji. Arman Tsarukyan i Renato Moicano napravili su najveće skokove nakon prošlotjednih nastupa. Tsarukyan je porazio Charlesa Oliveiru i preuzeo je njegovo prvo mjesto u poretku. Oliveira je sada drugi izazivač, a Renato Moicano pobjedom nad Jalinom Turner skočio je s 13. na 10. mjesto.

Max Holloway novo je ime u poretku izazivača unutar lake kategorije. ‘‘Blessed‘‘ je spektakularnim nastupom porazio Justina Gaethjea i uvršten je na deveto mjesto ljestvice. Zanimljivo kako je Holloway šest mjesta lošije rangiran od Gaethjea kojeg je dominantno porazio, ali Gaethje je svoju poziciju zaslužio odličnim nastupima koje prezentira posljednjih godina, dok je Hollowayju ovo bila prva pobjeda u UFC-ovoj lakoj kategoriji. Također je zanimljiva informacija kako je Bobby Green pao s 14. na 15. mjesto iako je porazio Jima Millera na UFC 300 priredbi.

Gotovo svi rangirani borci u bantam kategoriji napravili su skok za jedno mjesto, a razlog tome leži u činjenici da je Aljamain Sterling napustio kategoriju. Sterling je držao drugo mjesto u poretku izazivača, ali nakon pobjede nad Calvinom Kattarom u perolakoj kategoriji, ‘‘Aljo‘‘ je uklonjen s poretka izazivača u bantamu i sada je na osmom mjestu ljestvice u perolakoj kategoriji.

Deiveson Figueiredo skočio je za dva mjesta u bantam kategoriji. Pobjeda nad nerangiranim Codyjem Garbrandtom gurnula ga je s osmog na šesto mjesto.

Kayla Harrison u svom UFC debiju dominantno je svladala Holly Holm, a ta pobjeda odmah ju je gurnula unutar top 15. Kayla je sada četvrta izazivačica u ženskoj bantam kategoriji, a jedna pobjeda bila joj je dovoljna da pronađe svoje mjesto i na ženskoj ‘‘P4P‘‘ ljestvici. Harrison je trenutno 13. u tom poretku.

Promjena je bilo i na muškoj ‘‘P4P‘‘ rang ljestvici. Max Holloway nakon osvajanja ‘‘BMF‘‘ pojasa skočio je čak šest mjesta i sada je osmi borac na ljestvici najboljih boraca u organizaciji. Alexander Volkanovski skočio je s osmog na sedmo mjesto iako nije nastupio na UFC 300.

Charles Oliveira porazom od Armana Tsarukyana izgubio je četiri mjesta u ‘‘P4P‘‘ poretku i sada je na 11. mjestu. Iza njega su Israel Adesanya, Tom Aspinall, Sean Strickland i Aljamain Sterling. Prvi je i dalje Islam Makhachev, a za vratom mu pušu Jon Jones i Leon Edwards. Alex Pereira zadržao je četvrto mjesto.

Kompletan poredak po kategorijama možete pogledati klikom na LINK.

Linker
30. travanj 2024 13:12