UFC

Arman Tsarukyan rekao da mu je borba protiv Makhacheva trenutno najveća želja

Islam Makhachev vs. Arman Tsarukyan

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Mladi Tsarukyan je i debitirao u UFC-u protiv Makhacheva

Ako je netko imao težak UFC debi, onda je to bio definitivno Arman Tsarukyan jer je svoj prvi nastup u najjačoj promociji odradio protiv sadašnjeg prvaka lake kategorije Islama Makhacheva kojemu je to bio čak šesti UFC nastup.

Iako je mladi Tsarukyan tada od Islama izgubio, nedvojbeno je reći da mu je barem u UFC-u upravo on pružio najtežu borbu. Nakon tri odlične runde Islam je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, a bilo je to prije više od tri godine.

Nakon toga je Tsarukyan zaredao pet pobjeda, ali ga je UFC u šestom mjesecu upario sa Mateuszom Gamrotom te je tu borbu izgubio, a sada ima priliku vratiti se na pobjedničke staze na UFC Fight Night 216 priredbi 17. 12.

Kada su ga pitali s kim bi se najviše volio boriti nekad u budućnosti, odgovor je bio dosta logičan:

‘‘To bi bio Islam Makhachev. On je puno napredovao i ima puno iskustva jer je već osvojio titulu i trenutno je prvak. Moram jako puno raditi i pobijediti nekoliko borbi kako bih dobio napad na titulu u sljedećih godinu i pol‘‘, rekao je Tsarukyan za Red Corner MMA.

Dao je prognozu i za meč protiv Volkanovskog:

‘‘Mislim da će mu Volkanovski pružiti jako tešku borbu. On je dobar na nogama, dobar je u hrvanju i jako je čvrst. Ima dobar cardio. Ima jako puno iskustva i bit će to velik izazov za Islama. No mislim da će Islam svejedno pobijediti.‘‘

Tsarukyan se za dva tjedna bori protiv Damira Ismaguova na Fight Night 216 priredbi.

Linker
20. travanj 2024 00:40