UFC

Tsarukyan ne podnosi Chandlera, Poiriera i Gaethjea: ‘Uklonite ih iz poretka, ne žele se boriti‘

Arman Tsarukyan

 Screenshot (youtube, Ufc)
26-godišnji armenski borac lake kategorije smatra da svježa krva zaslužuje uskočiti u top 5

Činjenica da veterani poput Dustina Poiriera, Michaela Chandlera i Justina Gaethjea okupiraju visoke pozicije unutar poretka UFC-ove lake kategorije sve više frustrira nadolazeće mlade borce lake kategorije, ali i poneke fanove.

Jedan od onih kojima oni smetaju unutar top 5 jest i Arman Tsarukyan, 26-godišnji Armenac koji trenutno okupira deveto mjesto u poretku izazivača. Tsarukyan je borac koji iza sebe ima šest pobjeda i dva poraza pod okriljem UFC-a. Jedine poraze upisao je od aktualnog prvaka Islama Makhacheva s kojim se borio u svom UFC debiju, te od Mateusza Gamrota koji ga je porazio krajnje tijesnom i kontroverznom odlukom sudaca.

Arman je do pobjeda dolazio protiv vrlo dobrih boraca kao što su Joel Alvarez, Olivier Aubin-Mercier, Davi Ramos itd., a najzvučniju pobjedu ostvario je proteklog vikenda protiv Damira Ismagulova. Upravo to je jedan od onih mečeva koji se nije svidio onima kojima smetaju gore spomenuti veteran unutar top 5.

Ismagulova i Tsarukyana mnogi vide kao budućnost ove kategorije i prava je šteta što su već morali biti međusobno upareni. Tsarukyan je na koncu došao do pobjede jednoglasnom odlukom, a u razgovoru za Hardcore MMA nekoliko dana nakon te pobjede, Arman je uputio niz kritika ka Michaelu Chandleru, Poirieru i Gaethjeu.

‘‘Chandler bi se trebao umiroviti. Svi oni se trebaju umiroviti. Beneil Dariush, on ne. Chandler, Poirier i Gaethje. Jednostavno ih se riješite. Eliminirajte ih iz top 15. Sve što oni rade jesu međusobne borbe i to je to. Ne žele se boriti s nikim drugima. Ta trojica su mi najmanje dragi borci. Naravno da bih se borio sa svakim od njih. Chandler nije prijetnja. On ne može biti prijetnja Islamu (Makhachevu). Kroz prve dvije runde nasrće poput bika. Ako pogledate njegov meč protiv Gaethjea, borio se poput glupana. Hrvač si, zašto se boriš u stojci protiv njega? On je podigao Gaethjea, srušio ga je, a nije niti zauzeo poziciju za kontrolu. Zašto si ga uopće podizao iznad visine ramena i rušio? Ako si ga podigao i srušio, onda zauzmi i poziciju za kontrolu. Nema logike. On je star i vrijeme mu je da se umirovi.‘‘, poručio je Arman.

Ovaj vrlo samouvjereni Armenac sebe smatra zapravo najvećom prijetnjom za Islama Makhacheva, jer je i u prvom meču pokazao da mu može parirati kad su hrvanje i parter u pitanju. Istina, Makhachev je slavio jednoglasnom odlukom, ali tada 22-godišnji Arman Tsarukyan pružio je jako dobar otpor. Nema sumnje da će Tsarukyan brzo dogurati do samog vrha kategorije, a možda mu UFC ispuni želju te ga upare s nekim od trojca koji prezire.

Linker
20. travanj 2024 04:07