UFC

Arnold Allen nokautirao Hookera, došao na 9-0 i onda poželio borbu koju svi želimo vidjeti

Dan Hooker vs. Arnold Allen

 Kieran Cleeves/PA Images/Profimedia
28-godišnji Englez svakako je borac kojeg želimo gledati što češće

Arnold Allen još je jedan borac kojeg smo na londonskom UFC Fight Nightu vidjeli nakon duljeg vremena. Zapravo, gotovo godinu dana je prošlo otkako je savladao Sodiqa Yussufa. I upravo dugo razdoblje između njegovih borbi jedan je od najvećih problema ovog borca. U sedam godina, koliko je član UFC-a, ovo mu je bila tek deveta borba.

A u toj devetoj borbi došao je do devete pobjede, nokautiravši povratnika u kategoriju, Dana Hookera. Novozelanđanin je prihvatio otvorenu borbu u kojoj je Allen prvi ozbiljno pogodio, time ugrozio Hookera, a onda u nekom od idućih napada borbu i završio. Pobjeda je to koja će mu napokon donijeti priznanje kakvo je netko s 9-0 omjerom apsolutno zaslužio.

"Od početka govorim kako ću se boljim prikazati što mi bude bolji protivnik s druge strane. Hooker je najbolji borac s kojim sam se do sada susreo. Nadaleko najopasniji borac, fizički, ali i vještinama koje posjeduje", bio je njegov prvi komentar pobjede pred krcatom O2 Arenom u Londonu.

Pobjeda je došla ekspresno, čak je Allen ostavio dojam puno boljeg borca, a neki bi rekli da je sve izgledalo lako. On sam kaže kako je cijeli proces bio daleko od toga.

"Definitivno ništa u vezi ove borbe nije bilo lako. Mjesecima sam se vozio gore-dolje državom, ubijao sam se od treninga, imao sam anksiozne napade razmišljajući o svemu, o svim glupostima koje su mi padale na pamet, pokušavajući te misle odvratiti teškim radom. Nikako nije bilo lako. Na kraju mislim kako sam u potpunosti uspio iskoristiti priliku koja mi se pružila i pokazao sam koliko sam dobar. I dalje sam uvjeren da ću još više pokazati što mi protivnik bude bolji, postoji još nekoliko nivoa koje sam sposoban dohvatiti", potvrdio je.

Prije ove borbe bio je plasiran na sedmom mjestu ljestvice izazivača perolake kategorije. Kako Hooker nije bio rangiran, ne možemo niti procijeniti hoće li pobjeda rezultirati nekim pomakom. Neovisno o tome, on zna protiv koga se idućeg želi naći s druge strane Octagona.

"Želim biti Top 5, a mislim da je Calvin Kattar Top 5. To je borba koja bi me odvela tamo. Ta borba mi je bila već ponuđena, mogao sam imati glavnu borbu protiv njega prošle godine, no bio sam ozlijeđen. Mislim da je to borba koja ima smisla. Nije tako dugačak kao Hooker pa mi to odgovara. Prije svega je boksač, kao i ja pa je to također borba za fanove. A mislim i kako sam bolji boksač od njega", objasnio je Allen zbog čega je uslijedila ta prozivka.

Kattar je trenutno bez borbe, a posljednji nastup imao je u siječnju, kad je dominantno savladao Gigu Chikadzea. Allen je bio u pravu, na službenoj ljestvici kategorije nalazi se na petom mjestu.

Linker
15. travanj 2024 04:14