UFC

(VIDEO) Dan Hooker slomljen je čovjek: Borba protiv Dustina Poiriera drastično ga je promijenila

Dan Hooker

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Borac s Novog Zelanda upisao je četvrti poraz u posljednjih pet nastupa

U periodu od sredine 2019. godine pa do sredine 2020. godine, Dan Hooker uživao je u nizu od tri uzastopne pobjede te ga je možda samo jedna pobjeda dijelila od napada na pojas. Pogledamo li širu sliku, Hooker je u tom periodu imao sedam pobjeda u osam nastupa, a pobijedio ga je samo Edson Barboza.

''Hangman'' je tada prozivao Dustina Poiriera, a priliku je konačno dobio 27. lipnja (šesti mjesec) 2020. godine. Sjajan meč odradili su ''Diamond'' i Hooker u Las Vegasu, no slavio je Poirier jednoglasnom odlukom. Pravi rat pružila su oba borca lake kategorije, no Hooker nakon toga jednostavno više nije isti borac.

Tri poraza u naredna četiri meča upisao je Dan, a sva tri došla su prekidom u prvoj rundi. Nasrat Haqparast jedini je borac kojeg je uspio savladati u tom periodu, a gubio je od vrhunskih boraca kao što su Michael Chandler, Islam Makhachev i Arnold Allen.

Proteklog vikenda u Londonu, Hookerov eksperiment s prelaskom u nižu kategoriju, nije dobro završio. Novozelanđanin je izgledao sporo, tromo i nemoćno. Arnold Allen samljeo ga je nakon dvije i pol minute, a Hooker je izgledao mentalno slomljeno.

Istina da je gubio od isključivo vrhunskih izazivača te da zasigurno može pružiti dobra izdanja protiv nekih nižerangiranih boraca. Međutim, pitanje je koliko je vatre i motivacije ostalo u članu City Kickboxinga. Instagram stranica Fight Club podsjetila nas je na scene koje prikazuju Hookera u ''backstageu'' nakon poraza od Poiriera. ''Hangman'' je tada izgledao mentalno slomljeno, a pitanje je u kakvom je mentalnom stanju nakon serije teških poraza koji su uslijedili.

Hookeru su tek 32 godine, no iza njega su 33 profesionalna meča i nebrojeni ratovi. Ukoliko Dan više ne vjeruje da pripada samom vrhu, teško će pronaći motivaciju za nastupati protiv najboljih. Upitno je što je sljedeće za njega, no dojam je kako mu prije svega treba duga pauza i regrupiranje misli.

Linker
20. travanj 2024 04:56