UFC

Arnold Allen otkrio koga želi za sljedećeg protivnika: ‘To je meč koji ima najviše smisla za mene‘

Arnold Allen

 Screenshot (youtube, Mma Hour)
Odlični britanski borac želi se vratiti pobjedama nakon poraza od Hollowayja

Deset pobjeda u deset UFC nastupa imao je Arnold Allen uoči meča protiv Maxa Hollowayja ranije ovaj mjesec. Britanac se nadao 11. pobjedi kojom bi izborio napad na titulu unutar UFC-ove perolake kategorije, ali Max Holloway još jednom se pokazao nepremostivom preprekom za nadolazeće izazivače.

Odradio je Allen dobrih pet rundi protiv Hollowayja, ali dovoljno samo za poraz jednoglasnom odlukom sudaca. Morao je Allen prihvatiti činjenicu da je Max u ovom trenutku jednostavno bolji borac od njega, a 29-godišnjem engleskom borcu preostaje vratiti se napornom radu. Allen će napad na titulu morati tražiti nekim drugim putem, a pitanje je što je sljedeće za njega.

Alexander Volkanovski kao prvak kategorije pojas će braniti u sedmom mjesecu protiv Yaira Rodrigueza, dok Max Holloway vjerojatno čeka rasplet tog meča. Calvin Kattar i dalje se oporavlja od teške ozljede koju je zadobio u 10. mjesecu prošle godine, upravo u meču protiv Allena.

Unutar top 5 preostaju dvojica boraca s kojima bi se Allen mogao boriti. Jedan je Josh Emmett kojeg je Yair Rodriguez porazio u drugom mjesecu ove godine, a drugi je Brian Ortega, trenutno trećerangirani izazivač unutar perolake kategorije (Emmett je peti, Allen četvrti).

Ortega se u dva navrata borio za titulu prvaka, ali oba put je uvjerljivo izgubio te mečeve. Jednom je bolji bio Max Holloway, a drugi put ga je porazio Alexander Volkanovski. Ortegu u kavezu nismo gledali od sedmog mjeseca prošle godine i ozljede ramena koju je zadobio u prvoj rundi protiv Yaira Rodrigueza. Ortega bi uskoro trebao biti spreman na povratak, a upravo Arnold Allen ga vidi kao svog sljedećeg protivnika.

‘‘To je vjerojatno meč koji ima najviše smisla za mene. Obojica smo u istoj poziciji i tražimo povratak pobjedama. On je imao svoje napade na titulu, a ja još uvijek pokušavam zaslužiti svoj. To je tip koji me može vratiti u konkurenciju za napad na pojas. Pobjedom protiv njega, sto posto bih se vratio u priču oko napada na titulu.‘‘, rekao je Allen, a potom je pohvalio Ortegu i njegove borilačke vještine.

‘‘On je fantastičan, pravi natjecatelj. Posjeduje stvarno dobar jiu-jitsu, a prezentirao je i nokautersku moć. Nadjačao je u stojci i neke dobre udarače. Dakle, ne radi se o jednodimenzionalnom borcu. Siguran sam da će se vratiti jači nego ikad. Bio bi to odličan meč između nas dvojice.‘‘, poručio je Allen za Sky Sports.

Moramo priznati da se radi o zbilja dobrom i logičnom uparivanju. Na UFC-u je da reagiraju na ovu svojevrsnu prozivku od strane Allena, te da ugovore ovaj sjajan meč.

Linker
19. travanj 2024 14:16