UFC

Dana White kritizirao kut Arnolda Allena: ‘Mislim da su ga ranije trebali potaknuti na akciju‘

KANSAS CITY, MISSOURI - APRIL 15: (L-R) Arnold Allen talk to Max Holloway after a featherweight bout during UFC Fight Night Kansas City on April 15, 2023, at T-Mobile Center in Kansas City, Missouri.,Image: 769762635, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. Icon Sportswire reserves the right to pursue unauthorized users of this image. If you violate our intellectual property you may be liable for: actual damages, loss of income, and profits you derive from the use of this image, and, where appropriate, the costs of collection and/or statutory damages up to $150,000 (USD)., Model Release: no, Credit line: Matt Davies/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia

 MATT DAVIES/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Matt Davies/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
UFC-ov predsjednik je na konferenciji za medije nahvalio Allena, ali imao je tu jednu zamjerku

Deset pobjeda u nizu imao je Arnold Allen uoči proteklog vikenda i meča protiv Maxa Hollowayja. Dalo bi se raspravljati je li Allen zaslužio napad na titulu i prije tog meča protiv Maxa, ali kako Max Holloway često kaže:

‘‘Ako želiš biti najbolji, moraš poraziti najbolje.‘‘

Tako je i Arnold Allen imao najbolji mogući ispit uoči potencijalnog napada na pojas, ali 29-godišnji engleski borac ovaj put nije položio. Max se po tko zna koj put pokazao nepremostivom preprekom za nadolazeće mlade izazivače, ali Arnold Allen može otići kući podignute glave

Pružio je Allen vrlo dobar otpor, odradio je svih pet rundi protiv odličnog protivnika i bivšeg prvaka, a ovo iskustvo bit će mu jako važno u nastavku karijere. Uzeo je Allen petu rundu na sve tri sudačke kartice što je dokaz da je itekako konkurentan i u mečevima na pet rundi, iako mu je ovo bio prvi takav meč u karijeri.

UFC-ov predsjednik Dana White zapravo smatra da je Arnold Allen odradio loš početak meča i da je prava šteta što se od prve runde nije borio kao u onim kasnijim rundama. White vjeruje da bi Allen imao dobre šanse za pobjedu u tom slučaju.

‘‘Mislim da je dobro izgledao. Držao je tempo i povremeno je kontrolirao tempo te borbe. Zapravo je izgledao nevjerojatno. Ako bolje razmislite, ovo mu je prva velika noć u ‘main eventu‘, a cijela publika bila je protiv njega.‘‘, započeo je White s analizom, a potom je dodao.

‘‘Prekasno se ‘upalio‘. Da se barem od treće runde borio kao što se borio u petoj rundi, imao bi bolje šanse za pobjedu. Nisam trener ili tip iz kuta, ali mislim da su ga trebali potaknuti na akciju puno ranije. Ali ja nisam stručan za to.‘‘, rekao je White. Allenu je inače glavni trener u kutu bio legendarni Firas Zahabi.

Dana je također pohvalio i Hollowayja jer je nakon završetka meča pozvao publiku u Kansasu da ovacijama pozdrave Arnolda Allena, iako se radi o britanskom borcu koji je došao na gostujući teren. Publika je prihvatila Maxovu sugestiju i Allen je ispraćen iz kaveza uz ovacije publike.

Sve u svemu, jedna lijepa borilačka večer u kojem su oba borca prezentirali visoku razinu MMA-a, ali i pravi sportski duh. Nadamo se da će takvih biti što više.

Linker
22. travanj 2024 04:06