UFC

Askarovu ispunjena želja, dogovorena je borba za idućeg izazivača muha kategorije

Kai Kara-France

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Kara France dobio je prozivku odmah nakon što je savladao Codyja Garbrandta

"Idemo vidjeti može li itko iz tvoje države pobijediti nekog iz Dagestana. Znamo što se dogodilo prošli puta", poruka je kakvu je Askar Askarov uputio Kaiju Kara Franceu odmah nakon što je ovaj na UFC 269 upisao pobjedu karijere. Misli se na njegov trijumf protiv Codyja Garbrandta, nakon kojeg je Novozelanđanin skočio na šesto mjesto ljestvice. Askarov je istovremeno bio drugi, ali svjestan da neće dobiti napad na titulu, zatražio je borbu kojom bi status izazivača potvrdio.

Askarov se tim putem referirao na pobjedu Islama Makhacheva nad Kaijevim timskim kolegom Danom Hookerom, a sad će Kara France dobiti priliku dovesti odnos na 1:1. Naime, borba protiv Askarova je ugovorena i održat će se 26. ožujka u Columbusu na Fight Night priredbi koju predvode Aleksandar Rakić i Jan Blachowicz.

29-godišnji Askarov neporaženi je borac koji je u UFC došao kao prvak ACA promocije. U Octagonu je do sada upisao tri pobjede te neodlučenu borbu protiv Brandona Morena, što je ujedno bio njegov debi u promociji. Unatoč tome, nije dobio priliku napasti titulu, nego će to morati osigurati još kojim trijumfom. Zanimljivo je kako je po prioritetu u jednom trenutku čak stavljen iza Alexandrea Pantoje, borca kojeg je savladao, ali je Pantoja zbog ozljede morao odustati od borbe protiv Morena.

Što se tiče Kara-Francea, on je godinu dana mlađi od Askarova, a u karijeri ima 23 pobjeda i 9 poraza. Kao UFC borac je na šest pobjeda i dva poraza, a za posljednje dvije pobjede osvojio je i bonus za izvedbu večeri.

Iduća borba za titulu muha kategorije bit će treći međusobni okršaj Brandona Morena i Deivesona Figueireda, a trenutno se ne zna kakvi su planovi Pantoje koji neće tako lako prepustiti poziciju za koju smatra kako je njegova.

Linker
15. travanj 2024 03:10