UFC

Askren i Maia službeno dogovoreni, dobili datum i vrlo zanimljivo mjesto održavanja borbe

Ben Askren i Demian Maia
Nakon što se već prošlog tjedna otkrilo kako su Ben Askren i Demian Maia usmeno dogovorili međusobnu borbu, sad je postalo poznato gdje i kad će se taj okršaj održati.

Kako je obavijestio novinar kanadskog ESPN-a, Aaron Bronsteter, ovaj sjajni sukob stilova trebao bi se dogoditi 26. listopada na priredbi koju UFC organizira u Singapuru. Bit će to njihov četvrti posjet ovom azijskom gradu državi, odakle inače dolazi njihova najveća azijska konkurencija, ONE Championship.

Budući da je Askren nakon poraza od Jorgea Masvidala medicinski suspendiran na tri mjeseca, znalo se kako se borba treba održati u listopadu ili kasnije. UFC je tako odlučio iskoristiti priliku kroz činjenicu da je Askren bio prvak i velika zvijezda gore spomenutog ONE-a te bi njegov povratak singapurskoj publici mogao biti veliki hit.

S druge strane, BJJ čarobnjak Demian Maia je svuda popularan. Ovaj bivši izazivač u dvije različite UFC-ove kategorije najavio je kako će se boriti još ovu i iduću godinu te da namjerava u potpunosti uživati u tome. Borbu protiv Askrena prihvatio je bez puno razmišljanja, jer borbu protiv tako kvalitetnog hrvača vidi kao sjajan izazov.

Još uvijek nije poznat namjerava li UFC ovu borbu proglasiti "main eventom" ove priredbe. To će vjerojatno biti poznato nakon što borbe bude i službeno najavljena od strane same promocije.

Linker
25. travanj 2024 03:09