UFC

Askrena ljuti Masvidalova izjava nakon poraza od Colbyja: ‘Imao si doslovno 25 minuta da nešto napraviš‘

Jorge Masvidal i Ben Askren

 Screenshot (youtube, Ufc)
Umirovljeni MMA borac osvrnuo se i na Masvidalovu novu tetovažu

Gotovo dvije i pol godine prošle su od umirovljenja Bena Askrena, barem kad je MMA u pitanju. Ben je 2019. godine pristigao u UFC kao neporaženi borac (18-0-0) i bivši prvak Bellatora i ONE-a. Ipak, pod okriljem UFC-a pružio je pretežno blijeda izdanja.

U debiju je pomalo kontroverzno savladao Robbieja Lawlera, a zatim su uslijedili porazi prekidom od Jorgea Masvidala i Demiana Maie. ''Gamebred'' je nokautirao Askrena nakon samo pet sekundi borbe i time je upisao najbrži nokaut u povijesti promocije. ''Letećim koljenom'' Masvidal je uspavao Bena, a kao podsjetnik na taj trenutak, odlučio je tetovirati lijevo rame tim prizorom. Askren je u MMA Houru otkrio što misli o toj tetovaži.

''Užasna je. Oh Bože, izgleda kao sranje. To je nešto što bi tinejdžer napravio na svom tijelu, a onda bi rekao: 'Oh, sranje, mislio sam da će ovo puno bolje izgledati. Trebalo je izgledati opako, ali izgleda budalasto'. On je bogat, može si priuštiti najbolje majstore tetoviranja. Međutim, to govori koliko je taj trenutak bitan u njegovoj karijeri. On to zna i zato je tetovirao to na svoje tijelo.'', rekao je Askren.

Jorge Masvidal uistinu jeste puno dobio tim trenutkom. Njegova popularnost naglo je porasla te je nakon toga dobio priliku osvojiti ''BMF'' pojas (izmišljena titula za 'Najopakijeg tipa u promociji'). Jorge je na kraju došao do tog pojasa, savladavši Natea Diaza, a sve to, omogućilo mu je dvije borbe za titulu. Ipak, u obje je izgubio, a nakon poraza od Covingtona, njegov status doživio je osjetan udarac. Poraz od Colbjya pada mu još teže, posebno jer se radi o porazu od borca kojeg apsolutno mrzi i nadao se teško ga poraziti.

Iako je Covington bio dominantan borac kroz gotovo svih 25 minuta borbe, Masvidal je izjavio kako i dalje planira slomiti Colbyjevu vilicu, ukoliko se sretnu na ulici. Bena Askrena takvi komentari poprilično su naživcirali.

''Borba je prošla kako smo i očekivali. Stvar koja me živcira jeste to što se Jorge želi boriti s njim nakon meča. Upravo si imao 25 minuta da mu radiš što god poželiš. Ne možeš ga ubadati u oči i gristi, imamo nekoliko pravila, ali ne previše. Dakle, doslovno si mogao raditi što želiš kroz 25 minuta, a sada se ponašaš kao da želiš nešto napraviti? Hej, imao si 25 minuta, trebao si to tada učiniti.'', objasnio je Askren i apsolutno je u pravu po tom pitanju.

Linker
20. travanj 2024 09:07