UFC

Aspinall o meču između Jonesa i Ganea: ‘Jonesu će problem biti dodatna kilaža, a ne neaktivnost‘

Jon Jones 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Aspinall smatra kako Jones ima preveliko iskustvo da bi ga omela pauza, no potencijalni problem vidi u kilaži i Ganeovoj mobilnosti

Do povratka Jona Jonesa ostalo je svega desetak dana, a brojni fanovi s nestrpljenjem čekaju trenutak kada će borac kojeg mnogi smatraju najboljim ikad, ponovno ući u kavez. 4.3. na UFC 285 priredbi borit će se protiv odličnog i stilski nezgodnog Ciryla Ganea, a pobjednik će popuniti upražnjeno mjesto prvaka teške kategorije.

Tri godine je Jones izbivao iz sporta, a u međuvremenu je imao i privatnih problema nakon što je primljen u UFC-ovu Kuću slavnih. Ovog puta dolazi znatno teži i u novu kategoriju, tako da je legitimno pitati se kako će se Jones tu snaći. Jedan od mogućih odgovora je ponudio i Tom Aspinall:

‘‘Mislim da neaktivnost neće utjecati na nekoga kao što je Jon Jones. On se za titulu borio 50 milijuna puta, ima toliko iskustva tako da ga nekoliko godina van toga neće previše poremetiti. Ono što će više utjecati na njega jest težina koju će morati nositi, ali i težina nekog mobilnog kao što je Ciryl Gane. Da je Gane teškaš koji samo stoji ispred vas, Jones bi imao puno lakši zadatak‘‘, rekao je Aspinall Jamalu Niazu.

‘‘Visok je oko 193 cm, znači da je prosječan teškaš. Ne znam hoće li uspjeti koristiti svoje prednosti protiv nekog tko je visok kao i on. To tek moramo vidjeti. Ali Gane je specifičan teškaš. Njegov rad nogama je izvanredan. Njegov osjećaj za distancu je također izvanredan‘‘, dodao je.

Tko će imati najtočniju teoriju, saznat ćemo već idućega tjedna na UFC 285 priredbi koju predvode Jones i Gane. Kako će Jones izgledati u kategoriji više sa više kilograma, te hoće li na njega utjecati nekoliko godina pauze, saznat ćemo vrlo skoro.

Linker
23. travanj 2024 08:16