UFC

Aspinall uveo veliku promjenu u trening-kamp uoči revanša s Blaydesom: ‘Osjećam da me to jako sputava‘

Tom Aspinall

 Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Britanski teškaš oduvijek je bio utjelovljenje discipline, no ovog puta uvodi i novine

Tom Aspinall, privremeni prvak u teškoj kategoriji, povlači se s društvenih mreža uoči svoje obrane naslova na UFC 304 protiv Curtisa Blaydesa, koja će se održati 27. srpnja u Manchesteru, Engleska. Aspinall je izjavio da društvene mreže negativno utječu na njegovo mentalno zdravlje i fokus tijekom priprema, te je odlučio u potpunosti se povući s društvenih platformi kako bi se posvetio treninzima i odmoru.

"Htio sam napraviti nešto drugačije za ovaj kamp, ​​shvatio sam da puno vremena provodim na društvenim mrežama, ne sviđa mi se koliko vremena provodim na njima. U vremenu između treninga, ​​želim se odmoriti. Osjećam da me društvene mreže jako sputavaju", rekao je Aspinall za TheMacLife .

Prije nego što je najavljena njegova borba protiv Blaydesa, Aspinall je bio uključen u nekoliko verbalnih razmjena s prvakom teške kategorije, Jonom Jonesom. Iako se u jednom trenutku činilo da bi se njihova borba mogla ostvariti, Jones je jasno dao do znanja da će pričekati svoju borbu protiv Stipe Miočića, umjesto da se bori protiv privremenog prvaka.

Svjestan opasnosti koja mu prijeti protiv Blaydesa, Aspinall je iskoristio priliku da zadnji put zadirkuje 36-godišnjeg prvaka. "Naravno, postoji šansa da bih mogao biti nokautiran, toga sam potpuno svjestan. Ali ja stavljam sve na kocku i, iskreno, (Jones) to ne čini," izjavio je Aspinall.

Aspinall je također morao obavijestiti obitelj i prijatelje o svojoj odluci kako ne bi dobivao snimke zaslona stvari koje je Jones rekao dok je on u kampu. "Ono što sam učinio, ljudima s kojima redovito razgovaram na WhatsAppu, poslao sam grupnu glasovnu poruku i rekao, ‘Slušajte, povlačim se s društvenih mreža za pripremni kamp, netko drugi će objavljivati za mene, ne želim da mi itko šalje snimke zaslona o borbama, o bilo kakvim komentarima, ne želim znati za to".

Svjestan opasnosti koja mu prijeti protiv Blaydesa, Aspinall je rekao: "Pa možda (pobijedi), to je MMA teška kategorija na najvišoj razini, netko uvijek može pobijediti. Vjerujem u sebe, mislim da sam dobar, mislim da sam najbolji na svijetu, ali znači li to da sam nepobjediv? Apsolutno ne. To je MMA teška kategorija, jedan udarac od Curtisa i sudac bi me mogao probuditi, tako to ide, ovo je MMA teška kategorija na vrhuncu."

Britanac je proveo kratko vrijeme u Americi uoči svoje borbe 27. srpnja, trenirajući s vrhunskim trenerom Ericom Nicksickom koji trenira i Seana Stricklanda te mnoge druge poznate borce, ali se sada vratio u svoju dvoranu u Velikoj Britaniji kako bi započeo cijeli pripremni kamp.

Linker
27. svibanj 2024 09:07