UFC

Australac hrvatskih korijena Steve Erceg upisao je pobjedu brutalnim nokautom i ušao u top 10 UFC-a

Steve Erceg

 JORDAN JONES/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Jordan Jones/getty Images/profimedia
Bila je ovo sjajna izvedba Ercega kojom je zasigurno priskrbio mjesto u top 10 boraca muha kategorije

Započeo je i glavni dio večeri subotnje UFC-ove priredbe, a zasigurno nismo mogli poželjeti bolju stvar nego da ga otvara borac hrvatskih korijena. Riječ je o Steveu Ercegu (12-1), Australcu koji ima korijene Lijepe naše te je 12. na ljestvici muha kategorije. Protivnik mu bio je deveti u istom poretku, Matt Schnell (16-8, 1 NC). Erceg je ušao u meč kao veliki favorit, a na njemu je bilo da i potvrdi predviđanja kladionica.

Meč je krenuo žustro kada je Erceg krenuo pogađati jake udarce te nanio posjekotinu Schnellu iznad lijevog oka. Cijelo vrijeme je bio dominantan na nogama te razornim boksačkim kombinacijama nanosio štetu, no morao je biti oprezan jer je Amerikanac pogodio nekoliko dobrih kontri. Na samom kraju runde vidjeli smo jednu žestoku razmjenu, ali bez nokdauna ili nokauta. Ipak, bilo je jasno da je Erceg dobio prvu dionicu.

Gdje je stao u prvoj rundi, tu je nastavio u drugoj. Odmah na početku bacio je direkt u tijelo, a zatim i lijevi kroše točno u bradu Schnella i uspavao ga za 26 sekundi!

Bila je ovo sjajna izvedba Australca hrvatskih korijena kojom je zasigurno priskrbio mjesto u top 10 boraca muha kategorije svijeta. Ako ovako nastavi, napad na pojas bit će neizbježan...

Linker
26. travanj 2024 05:57