UFC

Belal Muhammad frustriran je svojom situacijom: ‘Colby se ne želi boriti, a Khamzat odlazi iz veltera‘

Belal Muhammad (lijevo) i Justin Gaethje

 Instagram (belal Muhammad)
Jedan od najboljih velteraša na svijetu svim silama pokušava pronaći sljedećeg protivnika

U podosta nezahvalnoj poziciji unutar velter kategorije nalazi se Belal Muhammad. Četvrtorangirani izazivač u velter kategoriji upisao je osam pobjeda i ‘‘no contest‘‘ u posljednjih devet nastupa, ali trenutno se jako muči s pronalaskom sljedećeg protivnika.

Leon Edwards prvak je kategorije i čeka ga revanš protiv Kamarua Usmana za točno 30 dana. Ispred Belala u poretku se nalaze Colby Covington i Khamzat Chimaev, a za vratom mu pušu Gilbert Burns, Stephen Thompson, kao i nadolazeći velteraši poput Geoffa Neala i Shavkata Rakhmonova.

Muhammad bi se rado borio za titulu, ali svjestan je da će vjerojatno trebati još jednu pobjedu. Colby Covington djeluje mu kao najbolja opcija jer je prvorangirani izazivač, a Belal nema ništa protiv obračuna s Khamzatom Chimaevim također. Nažalost po Belala, Chimaev bi mogao preći u srednju kategoriju i sve se više šuška o njegovoj borbi protiv Whittakera. Što se Colbyja tiče, on je trenutno u sudskom procesu s Jorgeom Masvidalom i jako malo se medijski eksponira kroz posljednjih nekoliko mjeseci. Muhammad tvrdi da je Colby odbio borbu protiv njega.

‘‘Ponudili su mi samo Colbyja. Rekli su mi da se želi boriti, ali već sljedeći tjedan se predomislio. Zatim su mi iz UFC-a rekli da se Colby ipak želi boriti, ali ubrzo su mi otkrili da ga ne mogu niti pronaći, odnosno ne mogu stupiti s njim u kontakt. Ne znam što se događa s njim. Mislim da se on nada da će jedan od boraca iz lake kategorije preći u velter i da će se onda s tim borcem obračunati. Ali ako on želi biti najbolji na svijetu, onda se mora boriti s najboljima. U ovom trenutku ja sam najbolji na svijetu.‘‘, rekao je Belal, a zatim je iskazao svoju frustraciju.

‘‘Jako je frustrirajuće. U teškoj sam situaciji jer borba za titulu ugovorena je za 18. ožujka (treći mjesec). Jedini tipovi ispred u poretku su Khamzat koji prelazi u srednu kategoriju i Colby koji se ne želi boriti. Kako sada stvari stoje, ja sam jedini u redu za napad na titulu. Nadam se da će mi UFC dati ono što zaslužujem. Spreman sam boriti se i protiv Colbyja Covingtona, ali on se ne želi boriti. Zbog toga mislim da zaslužujem ‘title shot‘.‘‘, rekao je uhamma u razgovoru s Helen Yee.

Hoće li mu UFC ispuniti tu želju, preostaje nam vidjeti. Muhammad je realno vrlo aktivan borac, spreman je boriti se protiv najboljih i zaslužiti svoju šansu. Možda je vrijeme da UFC to i nagradi, koliko god Muhammad bio na glasu kao neatraktivan borac.

Linker
18. travanj 2024 14:22