UFC

Belal Muhammad otkrio da je uganuo gležanj prije borbe s Burnsom: ‘Srećom, osjećao sam se dobro u borbi bez obzira na to‘

Belal Muhammad

 Instagram (Belal Muhammad)
Tijekom ‘fight weeka‘ pojavile su se fotografije na kojima je bila vidljiva Belalova ozljeda

Belal Muhammad (23-3, 14-3 UFC) pobijedio je Gilberta Burnsa (22-6, 15-6 UFC) jednoglasnom odlukom sudaca u sunaslovnoj borbi večeri prošle subote u Prudential Centeru u Newarku na UFC-u 288 te si je osigurao napad na pojas velter kategorije kojeg drži Leon Edwards, a dobit će priliku nakon njegovog meča s Colbyjem Covingtonom. Mnogi kao bitan faktor za ishod ove borbe ističu to da je Burns ozlijedio svoje rame na početku, no sada je otkriveno da nije bio jedini koji se borio s povredom.

Tijekom ‘fight weeka‘ pojavile su se fotografije na kojima je bila vidljivo da je Muhammad uganuo gležanj te se nagađalo o njegovom stanju, a sada je potvrdio da je to istina, ali da mu to nije utjecalo na njegov performans tijekom borbe.

"Srećom, osjećao sam se dobro u borbi bez obzira na to. Trenirali smo do krajnjih granica tri tjedna, išli smo punom snagom, a ja sam uvijek taj koji je pretreniran, koji previše radi i razmišlja. Takve stvari se događaju, ali u borbi je sve bilo okej, sve je išlo na moj mlin", izjavio je.

Usprkos ozljedi, Muhammad je podosta koristio udarce nogom u toj borbi, a nije mu bitno koliko će pauzirati budući da mora pričekati ishod borbe Edwardsa i Covingtona.

"Bio je to iščašen gležanj i bila je oteklina oko toga. Često ga koristimo jer smo znali da ćemo u ovoj borbi imati puno udaraca nogom. Dakle, bilo je kao da samo moramo proći kroz ovu borbu, 25 minuta, bez obzira kroz kakvu vrstu boli prolazimo. Prebrodit ćemo to. I na kraju, odmorit ćemo se koliko god je potrebno da se oporavimo jer ionako moramo čekati da se ova dva klauna (Leon Edwards i Colby Covington) potuku", rekao je Muhammad.

Nakon što je Muhammad produljio svoj niz neporaženosti na 10 borbi, predsjednik UFC-a Dana White potvrdio je da je osigurao borbu za pojas u velter kategoriji protiv pobjednika u borbi Leona Edwardsa i Colbyja Covingtona koja tek treba biti zakazana.

Linker
10. travanj 2024 23:00