UFC

Colby Covington o potencijalnom meču protiv Islama Makhacheva: ‘Trenirao sam tipa koji ga je nokautirao‘

Colby Covington (lijevo) i Islam Makhachev (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Ponajbolji borac UFC-ove velter kategorije smatra da bi lakoćom porazio odličnog Dagestanca

Colby Covington nekoć je bio na rubu otkaza u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji, a čelnici UFC-a htjeli su ga se riješiti jer nije bio dovoljno atraktivan i zanimljiv publici. Covington je tada preokrenuo ploču i postao je jedan od najantipatičnijih boraca u organizaciji.

To mu je priskrbilo i status jednog od najpopularnijih boraca u organizaciji, a može se reći da trenutno uživa poseban tretman. ‘‘Chaos‘‘ je u posljednja četiri meča na omjeru 2-2, a pobjede je upisao protiv boraca koji više nisu dio UFC-a (Tyron Woodley i Jorge Masvidal). Covington nema pobjedu protiv boraca koji su trenutno rangirani unutar top 15, ali svejedno je sljedeći u redu za napad na titulu u velter kategoriji.

Teško je osporiti njegove borilačke kvalitete, ali činjenica je da ga čelnici organizacije sada vole puno više nego nekoć i žele takvu osobnost imati na prijestolju velter kategorije. Covington definitivno ima šanse za poraziti Leona Edwardsa u meču koji bi trebali odraditi kasnije ove godine, a u slučaju da porazi Edwardsa, pred Colbyjem će biti težak posao obrane titule.

Velter kategorija prepuna je vrhunskih izazivača, ali osim već postojećih izazivača, u velteru bi se potencijalno mogao pojaviti i Islam Makhachev. Sjajni Dagestanac trenutno je prvak lake kategorije, ali posjeduje fizikalije i vještine za boriti se u velter kategoriji. Nije isključeno da jednom odluči napasti pojas u velteru, naročito ako bude dominantan u svojoj kategoriji. Colby Covington nema ništa protiv borbe s Islamom Makhachevim.

‘‘Meč bi završio na isti način na koji se završio kad se Makhachev borio protiv tipa koji ga je nokautirao (Adriano Martins). Ja sam trenirao tog tipa za taj meč i znate što sam mu govorio cijelo vrijeme. ‘Samo ga pogodi desnim krošeom, nije spreman na to, ne drži lijevu ruku dovoljno visoko‘. Adriano je upravo to i napravio te je nokautirao Makhacheva. On (Makhachev) je kontragardaš poput mene i ne ide mu dobro protiv boraca koji se bore u kontragardu. Također, pogledajte koliko je problema imao protiv onog ‘midgeta‘ iz Australije, Volkanovskog. Taj tip se bori u perolakoj kategoriji, a Islam želi doći u velter i boriti se?‘‘, poručio je Colby za LowKick MMA.

Koliko god Colby bio uvjeren u svoju pobjede, činjenica je da je Makhachev izgubio od Martinsa još 2015. godine, a nakon toga je nanizao 12 uzastopnih pobjeda. Islam je danas jedan od najboljih boraca na svijetu, silno je napredovao od te 2015. godine i Colby Covington bi imao velikih problema u meču protiv njega.

Male su ipak šanse da će ikada doći do tog meča.

Linker
24. travanj 2024 02:07