UFC

Belal Muhammad želi meč protiv Usmana: ‘Leon mu nije nanio nikakvu štetu‘

Belal Muhammad

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Belal i dalje traži svoj način da dođe do samog vrha kategorije, a meč protiv Usmana bi bio jako zanimljiva opcija

Jedan od boraca koji po mnogima zaslužuje napasti titulu u velter kategoriji jest Belal Muhammad. Osam pobjeda u posljednih devet nastupa je nešto što mu ide u prilog, a taj deveti meč ionako nije bio poraz nego ‘‘no contest‘‘ meč protiv Leona Edwardsa zbog uboda u oko.

Izgleda da ga UFC još uvijek ne namjerava postaviti kao idućeg izazivača za titulu jer je Colbyju Covingtonu već odavno obećana prilika i to je sada sigurna stvar. No, Muhammad opet ne sjedi skrštenih ruku nego se proaktivno bacio u pronalazak idućeg protivnika. Sada mu je na meti bivši prvak Kamaru Usman:

‘‘Kamaru je kao prvak dvaput pobijedio Colbyja. Mislim da ova borba ima sav smisao ovog svijeta. On je tio kojeg mnogi smatraju ‘GOAT-om‘‘ velter kategorije. Ako dođem tamo i skinem ga, pobijedim dominantno, nitko me više neće moći osporavati‘‘, rekao je Muhamamd za Jesse ON FIRE.

‘‘To je nešto čemu bih se nadao, jer uistinu smatram da nije primio ništa štete u borbi protiv Leona. Nije primio ništa osim udaraca u nogu i tijelo. Još ako se Leon tako brzo vrati u sedmom mjesecu, ne vidim razlog zašto ne bi mogao i Usman‘‘, objasnio je.

Velter kategorija je uz laku možda i najuzbudljivija u UFC-u jer je pregršt boraca koji bi mogli biti odlični pretendenti za titulu. Colby je sljedeći, a Muhammad, Masvidal i Burns se također nadaju kako bi mogli biti sljedeći. Možda će nam nakon ovotjedne UFC 287 priredbe i borbe između Masvidala i Burnsa neke stvari biti jasnije, ali ideja o meču između Muhammada i Usmana se nikako ne čini loša.

Linker
24. travanj 2024 14:13