UFC

Dana White, McGregor, Bo Nickal i ostali reagirali na spajanje UFC-a i WWE-a: Svi su oduševljeni

Dana White

 Screenshot (youtube, The Pivot Podcast)
Novo partnerstvo UFC-a i WWE-a jako je velik i važan potez u ovoj industriji

Velike vijesti jučer su došle iz SAD-a, točnije iz Endeavora i WWE-a (World Wrestling Entertainment). Endeavor kao kompanija koja posjeduje UFC otkupila je većinski dio WWE-a i na neki način došlo je do spajanja UFC-a i WWE-a.

Za one koji možda nisu upućeni, WWE je najveća svjetska organizacija kad je u pitanju profesionalno hrvanje, nama poznatije kao ‘‘kečeri‘‘.

‘‘Danas Endeavor objavljuje da su potpisali sporazum o formiranju globalne kompanije za sport i zabavu u vrijednosti od 21+ milijardi dolara, a čine ju UFC i WWE.‘‘, jučerašnja je objava na društvenim mrežama Endeavora.

Oduševljenje ovom viješću izrazili su mnogi. Vrlo brzo nakon potvrde sklopljenog posla, reagirao je Dana White kao UFC-ov predsjednik. White će zadržati svoju poziciju čelnog čovjeka UFC-a, a WWE i UFC zadržavaju autonomiju u svom poslovanju.

‘‘Ova kompanija rastura posljednjih sedam godina, a sada ćemo dodati WWE u portfelj. Uzbuđen sam jer podižemo ovo na viši nivo. Vince (McMahon) je divljak (u pozitivnom smislu) kad je u pitanju svijet hrvanja. Ari (Emanuel) je zvijer u onome što radi, a onda dodajte još ono što mi iz UFC-a nudimo i shvatit ćete da ne postoji granica za ono što ova kompanija može ostvariti kroz sljedećih nekoliko godina.‘‘, rekao je Dana White u svom službenom priopćenju.

Vince McMahon čelni je čovjek WWE-a, a obitelj McMahon zapravo je i osnovala WWE. On će također zadržati svoju rolu unutar WWE-a, a jedina promjena je ta što Endeavor sada drži 51 posto udjela u toj kompaniji, dok ostalih 49 posto pripada ostalim dioničarima. Ari Emanuel kao čelni čovjek Endeavora također je oduševljen novom akvizicijom Endeavora, a niti trenutka nije pomišljao da ukloni Vincea McMahona s pozicije čelnog čovjeka WWE-a.

‘‘Izveo bih ‘body slam‘ na njemu ako bi on (McMahon) odlučio otići. To je čovjek koji je u ovom biznisu 40 godina i ima viziju u kojem smjeru treba ići ovaj biznis, puno prije nego ostali to uoče. Najsretniji sam čovjek na svijetu jer imamo Vincea McMahona, vizionara koji vidi što se krije iza ugla. Imamo i Danu White, te sve ono što smo zajedno izgradili. Poprilično smo nezaustavljivi sada.‘‘, rekao je Ari, a osvrnuo se i na potencijalna neslaganja oko poslovnih planova i procesa.

‘‘Evo što smo se dogovorili, a to sam rekao i njemu (McMahonu): ako se ne slažemo oko nečega, znate što? Nećemo to učiniti. To su odnosi kakve imam sa svojim partnerima i nikad ih neću izlagati riziku. Dana ima pravo donositi odluke vezane za UFC, a Vince za WWE. Mi nemamo nikakve veze s kreativnim procesima. To je na Vinceu i Dani. Dođe li do neslaganja, razriješit ćemo sve. Tako mi obavljamo posao.‘‘, rekao je Emanuel.

Bit će uistinu interesantno vidjeti u kojem smjeru će ići ova suradnja. Spajanje UFC-a i WWE-a otvara mnoga vrata za novi sadržaj, tranzicije boraca iz jednog sporta u drugi, a otvaraju se i brojne mogućnosti na polju marketinga.

Puno lakše će sada UFC-ovi borci raditi eventualnu tranziciju u WWE, pa tako postoji mogućnost da nekog poput Conora McGregora gledamo u sklopu WrestleManie. McGregor se već oglasio nakon spajanja WWE-a i UFC-a, te je poručio da je ‘‘neizbježno‘‘ da će on uzeti i WWE-ov pojas.

Paul Heyman kao menadžer i savjetnik popularnog kečera ‘‘Roman Reignsa‘‘ odmah je iskoristio priliku za prozvati Conora McGregora, nazvavši ga ‘‘wannabeom‘‘, odnosno osobom koja silno pokušava biti poput Romana Reignsa.

‘‘Oprezno djedice. Doći ću i slomit ću ti vilicu na tri mjesta.‘‘, poručio mu je McGregor.

Interes za nastupom na WWE-ovim eventima brzo je pokazao i Bo Nickal, a oglasili su se brojni UFC-ovi borci koji bi se rado okušali, posebno ako će im to donositi veću zaradu.

Što dodati, osim da nas čeka jako zanimljiv period vezan za ove kompanije i novonastalo partnerstvo.

Linker
28. travanj 2024 16:36