UFC

Jorge Masvidal poručio Dani Whiteu: ‘Povijest govori jednu stvar, a prvak donosi konačnu odluku‘

JACKSONVILLE, FL - APRIL 22: Jorge Masvidal shakes hands with UFC President and CEO Dana White (L) at the press conference for UFC 261: Usman vs Masvidal 2 on April 22, 2021, at VyStar Veterans Memorial Arena in Jacksonville, FL.,Image: 607374143, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) reserves the right to pursue unauthorized users of this image. If you violate our intellectual property you may be liable for: actual damages, loss of income, and profits you derive from the use of this image, and, where appropriate, the costs of collection and/or statutory damages up to $150,000 (USD)., Model Release: no, Credit line: Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
‘‘Gamebred‘‘ se nada prilici za novi napad na pojas

Vjerojatno nitko od UFC-ovih čelnika nije očekivao da će odabir Colbyja Covingtona kao sljedećeg izazivača u velter kategoriji podignuti toliku prašinu. Leon Edwards najavio je da će odbiti ugovor za taj meč, ali činjenica je da neće imati previše izbora i morat će prihvatiti što mu UFC nametne.

Belal Muhammad također je jedan od nezadovoljnih takvim raspletom, a sada se javio i Jorge Masvidal. Leon Edwards kao prvak rado bi se obračunao s Masvidalom, a glavni je razlog fizički obračun iz trećeg mjeseca 2019. godine. Edwards i Masvidal tada su se potukli u ‘‘backstageu‘‘ nakon londonskog UFC eventa, a Edwards je izvukao deblji kraj u tom obračunu.

Godine su prošle, a UFC je propustio priliku ugovoriti taj meč. Masvidala 8. travnja (četvrti mjesec) čeka borba protiv Gilberta Burnsa na UFC 287 eventu, a ukoliko dođe do pobjede, Edwards bi se rado s njime obračunao u obrani svoje titule prvaka. Nema sumnje da će i Masvidal lobirati za to.

‘‘Volim Danu (Whitea), ali Dana govori puno toga. Povijest govori jednu stvar - tko stvori najviše buke kad se bori, tko proda najviše PPV-ova i onaj koga fanovi žele gledati, to je tip koji će dobiti ‘title shot‘. Uz sve to, mislim da je prvak onaj koji donosi odluku.‘‘, rekao je Masvidal gostujući u MMA Houru.

Nažalost po Masvidala, ovdje se ipak neće puno pitati prvaka. UFC-ova će biti posljednja i odlučujuća, a Dana White već je više puta potvrdio da je Colby Covington sljedeći izazivač u velter kategoriji.

Linker
01. svibanj 2024 23:48