UFC

Bellatorov borac prepričao zanimljiv sparing sa Stricklandom: ‘Sparirali smo 18 minuta bez prestanka‘

Aaron Jeffery (lijevo) i Sean Strickland (desno)

 Screenshot (instagram)
Četvrtorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije izrazito cijeni Stricklanda

Priče o sparinzima Seana Stricklanda posljednjih nekoliko godina dobile su svoje posebno mjesto među MMA zajednicom, a u više navrata njegovi kolege borci prepričavali su koliko je Strickland zapravo zaluđen sparinzima.

Chris Curtis nekoliko puta stao je u obranu Stricklanda kad god bi se našli oni koji bi sumnjali u Stricklandovu agresivnost na sparinzima, a zanimljiva priča sa sparinga došla je i od strane Aarona Jefferyja.

Aaron Jeffery (14-4-0) Bellatorov je borac srednje kategorije i trenutno četvrtorangirani izazivač unutar srednje kategorije. Kanađanin nerijetko sparira sa Stricklandom unutar Xtreme Couture Gyma, a gostujući u Niagara Talk Team podcastu, Jeffery je prepričao jedan zanimljiv sparing sa Seanom.

‘‘Sparing bi započeo na sredini kaveza, a tko prvi nogom dotakne ogradu kaveza, izgubio je. Sparirali smo otprilike 18 minuta u komadu. Ja sam prvi dotaknuo ogradu, ali nije se radilo o tome da me pritisnuo ili nešto takvo. Ja sam pokušao kružiti i zakačio sam ogradu. Mislim da nam je obojici bilo dosta.‘‘, započeo je Aaron, a potom je nastavio s pričom.

‘‘Pričao je puno sranja tijekom sparinga, Govorio je stvari poput: ‘Neću te natjerati da se osloniš leđima na žicu. Natjerati ću te da sam odlučiš to napraviti, a onda ćeš doći kući i dok budeš sa svojom ženom, imat ćeš osjećaj da nisi pravi muškarac. Morat ćeš joj to reći‘. On (Strickland) je poput mene. U dvorani bude tipova s kojima bih potencijalno mogao biti prijatelj, ali ako ih ne cijenim kao borce, onda dvorana nije mjesto na kojem ću sklapati prijateljstva s njima. Postoje tipovi izvan dvorane s kojima sam dobar i radi se o drukčijem ambijentu. Ali kad su u pitanju tipovi iz dvorane, onda je bitno da se pojavljuju na treninzima i pružaju dobra izdanja. Inače nismo na istoj valnoj duljini.‘‘ pojasnio je Aaron Jeffery.

Sean Strickland očito je borac kojeg mnoge kolege borci respektiraju zbog onog što pruža na treninzima, a Jeffery je definitivno jedan od njih. Hoće li Strickland uspjeti pridobiti i poštovanje Israela Adesanye, saznat ćemo u ranim nedjeljnim satima. Adesanya i Strickland predvodit će UFC 293 event, a ulog je titula prvaka u UFC-ovoj srednjoj kategoriji.

Linker
06. svibanj 2024 02:10