UFC

(VIDEO) Strickland sparirao s fanom, a Whittaker nasmijao sve okupljene: Pogledajte otvoreni trening uoči UFC 293 eventa

Israel Adesanya (lijevo), Sean Strickland (gore desno) i Robert Whittaker (dolje desno)

 Screenshot (instagram, Mma Junkie)
Vrlo zanimljiv otvoreni trening pružili su glavni akteri ovotjednog UFC-ovog eventa u Sydneyju

Sve se više bližimo UFC 293 eventu koji će se ovaj vikend održati u Sydneyju, a kako se približavamo priredbi, tako je i sve više medijskih obaveza koje borci moraju odraditi.

Otvoreni treninzi uvijek su nešto čemu se MMA fanovi i medijski predstavnici posebno raduju, ali činjenica je da ponekad izostane zanimljivosti koje bismo mogli posebno izdvojiti. Ovaj put nije bilo tako, a Sean Strickland pobrinuo se za upečatljiv otvoreni trening u Sydneyju.

Još sinoć tijekom konferencije za medije, Strickland je pozvao zainteresirane navijače da se pojave na otvorenom treningu s rukavicama i odrade sparing s njim. Jedan od fanova uistinu se pojavio s rukavicama, a Strickland je ispunio svoje obećanje.

Muškarac imena George pridružio se Stricklandu na bini, navukao je rukavice i otkrio je kako rekreativno trenira otprilike dvije godine.

‘‘Slušajte ljudi, ponudio sam vam priliku da sparirate sa mnom. Nadao sam se da će dobrovoljac biti nešto veći, ali evo nas, ovdje smo.‘‘, rekao je Strickland i pritom je nasmijao okupljene, jer hrabri George osjetno je manji i niži od Seana.

Uslijedio je lakši sparing između Stricklanda i Georgea, a Sean je u nekoliko navrata čisto pogodio odvažnog navijača. Naravno, nisu to bili udarci plasirani punom snagom i sve je prošlo bez ikakvih posljedica i ozljeda. Zapravo vrlo simpatična gesta od strane Stricklanda koji je uistinu pristupačan fanovima i pruža im prilike kakve rijetko dobivaju od strane drugih poznatih boraca.

Po uzoru na Stricklanda, Israel Adesanya također je odlučio pokazati pristupačnost prema navijačima i dvojicu navijača pozvao je da se natječu u sklekovima. Ne znamo radi li se o slučajnosti, ali spomenuti George ponovno se našao u centru pažnje te je sudjelovao u natjecanju s još jednim muškarcem. Oba navijača mučili su se s uputama Israela Adesanye i pobjednika na kraju nije niti bilo. Adesanya je planirao uručiti par rukavica pobjedniku, ali s obzirom na rasplet situacije, obojici je uručio po jednu rukavicu.

Što se samog treninga tiče, mnogi su s posebnom pažnjom pratili kako Adesanya uvježbava ‘‘giljotinu‘‘ braneći pokušaj ‘‘single leg‘‘ rušenja. U jednom od svojih intervjua, Adesanya je najavio kako će Stricklanda možda završiti i ‘‘submissionom‘‘, a očito se pripremao i za takav scenarij.

Među zanimljivijim trenucima izdvojiti ćemo i trenutak u kojem je Robert Whittaker ‘‘ukrao show‘‘. Israel Adesanya držao je govor okupljenim navijačima i predstavnicima medija, a u jednom trenutku zatražio je da ruku podignu svi oni koji su bili prisutni kada je 2019. godine osvojio titulu prvaka na eventu u Melbourneu. Ruku je podigao Robert Whittaker, a Whittaker je zapravo borac kojeg je Adesanya tada porazio u borbi za titulu. Uvijek simpatični Robert nasmijao je dvoranu u kojoj se održavao trening, a ne sumnjamo da je publika uživala u cjelokupnom otvorenom treningu.

Tijekom narednih dana, na red dolaze nove konferencije za medije, službeno vaganje, ceremonijalno vaganje i konačno event.

Linker
03. svibanj 2024 20:18