UFC

Brendan Allen otkrio ‘insajdersku‘ informaciju iz Stricklandovog kampa: ‘Sean lakoćom ruši ponajboljeg poluteškaša‘

Brendan Allen (lijevo) i Sean Strickland (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sve nas vjerojatno zanima hoće li Sean Strickland pokušati hrvati u meču protiv Adesanye

Nerijetko se u najavama meča između Seana Stricklanda i Israela Adesanye ističe podatak kako Strickland posjeduje crni pojas u BJJ-u. Hrvanje i borba u parteru vjerojatno su najveća Stricklandova šansa za doći do pobjede protiv kickboksača kakav je Adesanya, ali Stricklanda zapravo vrlo rijetko viđamo kako se oslanja na hrvanje.

Samo četiri od ukupno 27 pobjeda Strickland je upisao ‘‘submissionom‘‘. Borba u stojci, ili ‘‘man dance‘‘ (muški ples) kako ju Strickland preferira zvati, omiljeni je Seanov način borbe, a Strickland se našao na meti brojnih kritika nakon prošlogodišnjeg meča protiv Alexa Pereire.

Sean je i tada imao elitnog kickboksača na suprotnoj strani kaveza, ali i jako lošeg ‘‘grapplera‘‘. Unatoč tome, Strickland nije niti pokušao odvesti borbu u parter i završio je nokautiran u prvoj rundi. Ponadali bismo se da je nešto naučio na temelju tog iskustva, ali u razgovoru s Ninom-Marie Daniele, Strickland je otkrio kako vjerojatno neće biti drastičnih promjena niti u meču protiv Adesanye.

‘‘Puno sam hrvao u trening kampu. Ali znaš što, ponekad uđeš u kavez, gledaš u drugog tipa i misliš si: ‘Želim stajati ispred tog tipa i razmjenjivati udarce s njim‘. Vjerojatno bih trebao hrvati, ali to se vjerojatno neće dogoditi.‘‘, započeo je Strickland, a potom se osvrnuo na svoj crni BJJ pojas.

‘‘Da, dosta davno sam dobio crni pojas. Ali to je glupost, ne funkcionira. Ljudi, jiu-jitsu jednostavno ne radi. Taj pojas je negdje u prtljažniku mog automobila, a kimono sam izgubio. Zašto vam treba crni pojas, ako možete imati oružje?‘‘, pojasnio je Sean na sebi tipičan način.

Naravno, lako je moguće da Strickland samo zavarava Adesanyu svojim izjavama i da će ovaj put uistinu pokušati hrvati. Bilo bi zapravo zanimljivo vidjeti koliko je Strickland dobar u tom segmentu, a UFC-ov borac Brendan Allen otkrio je zanimljivu informaciju.

Gostujući u podcastu Michaela Bispinga, Allen je otkrio ‘‘insajdersku‘‘ informaciju koju je dobio iz dvorane u kojoj Strickland trenira (Xtreme Couture Gym). Naime, Allen je čuo kako je Sean Strickland lakoćom rušio poluteškaša Magomeda Ankalaeva tijekom nekih prijašnjih trening kampova.

Magomed Ankalaev zasigurno je kvalitetniji hrvač od Israela Adesanye i ukoliko Strickland hrvački parira Ankalaevu, definitivno može napraviti probleme Israelu Adesanyi. Naravno, sve su ovo samo glasine, a tek u nedjelju ujutro saznati ćemo koliko Strickland uistinu može protiv borca kao što je Adesanya.

Linker
01. svibanj 2024 16:53